Bethesda nas ob 30. obletnici franšize The Elder Scrolls zopet malce draži z naslednjim poglavjem

Franšiza RPG-jev The Elder Scrolls te dni praznuje že svojo 30. obletnico, saj se je prvi del Arena rodil leta 1994, od samega začetka pa za njo skrbi razvijalec Bethesda Softworks, ki se nikoli ni izneveril svoji viziji dostavljanja ogromnega sveta, tega pa lahko igralec raziskuje po svojih lastnih željah.

Serija naslovov je skozi leta šla skozi določene transformacije: nekateri igralci še danes pravijo, da je Morrowind najboljši del serije, saj je omogočal tisto največjo svobodo, hkrati pa je od igralca zahteval, da se zanaša na svojo iznajdljivost pri prečkanju ogromne mape. Spet drugi pravijo, da ta titula pripada nasledniku Oblivionu, ki je poenostavil navigacijo in imel preprosto tako legendarne stranske misije, da so te postale nepozabljive. Tretji tabor pa pravi, da je zadnji del Skyrim vrhunec serije, saj je tu podpora za mode največja, hkrati pa je igra tehnološko najbolj izpopolnjena.

Mnenja glede najboljšega dela serije tako niso enotna in forumi so še danes polni prerekanja glede te teme, vse to pa nam pove, kako pomembna je še danes ta franšiza. In tega se zaveda tudi Bethesda, ki je preko X-a podelila dolgo pismo in samo serijo označila za neverjetno potovanje in medtem ko je rasla ta, je rasel tudi sam razvijalec.

Pismo ob koncu omeni tudi The Elder Scrolls 6 – skrivnosti naslov, ki je bil preko kratkega dražilnika napovedan leta 2018, od takrat pa o njem nismo slišali ničesar več. Bethesda je zdaj potrdila, da je šesti del še vedno v razvoju in da nekateri od ekipe lahko že dostopajo do zgodnjih verzij igre, rezultati teh testiranj pa so obetajoči.

O kakšnem datumu je seveda prezgodaj govoriti, vendar pa ste lahko privrženci te franšize zdaj lahko pomirjeni vsaj s tem, da je Elder Scrolls 6 zdaj končno postal glavni fokus tega razvijalca. Dandanes sicer takšnega navdušenja nad Elder Scolls 6 ni več čutiti kot pa takrat, ko smo dobili tisti slavni dražilnik: Skyrim je namreč danes star že 13 let, Starfield pa igralcev ni odpihnil in sproža žolčne debate glede tega, ali je morda Bethesda izgubila tisto magijo, ki je krasila njene prejšnje naslove.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime