Cities: Skylines 2 dobil prvi plačljivi DLC, ki pa je igralce samo še bolj razjezil

Igra Cities: Skylines 2 je imela dokaj enostavno nalogo: nadgraditi formulo originalne igre, ki je skozi leta dobila ogromno dodatne vsebine in vse naučene lekcije iz razvoja prvega dela izrabiti za izdelavo resnično napredne simulacije gradnje mesta, z nadgrajeno grafično podobo in mejo izrisovanja za povrh.

Vendar pa so se že pred izidom na obzorju začeli risati temačni oblaki, saj je razvijalec Colossal Order začel igralce opozarjati, da jim pred izidom igre ni uspelo dovolj optimizirati, a da bodo stvar vseeno poslali v obtok. In s slabo optimizacijo se niso hecali, saj se je stvar znala zatikati tudi na grafični kartici RTX 4090, razvijalec pa je naknadno izjavil, da je njihov cilj na PC-ju igralno izkušnjo optimizirati za 30 sličic na sekundo.

Od tega nerodnega izida je minilo slabega pol leta, razvijalec pa je vmes celo res malce popravil težave z delovanjem, a splošna kampanja je še daleč od tega, da bi se lahko primerjala z originalom. Založnik Paradox Interactive je navkljub temu vztrajal, da Colossal Order v svet pošlje prvi DLC Beach Properties in ta je zdaj postal na voljo, že tako jezni igralci in lastniki originala pa so ob njem postali še bolj besni.

DLC je namreč izjemno reven in v bistvu ponudi samo nekaj različnih stavb, radio postajo, štiri drevesa in novo območje za gradnjo ob obali. Za ceno 9,99 € ne boste dobili niti izbire peščene obale, kar bi bilo iz imena tega DLC-ja tudi logično, dodatek pa ne vpelje nobene nove igralne novitete, tako da v bistvu plačujete samo za neke 3D modele, ki sami po sebi res ne nosijo neke vrednosti.

Ni treba dvakrat omenjati, da je DLC na Steamu takoj dobil negativne recenzije in 562 ocen je dodatku podelilo oznako “Overwhelmingly Negative”.

Niso pa vse samo slabe novice, saj je Cities: Skylines 2 prejel podporo za mode, kar je bil velik razlog za dolgoživost originala. Moddanje se sicer nahaja v beta verziji in zaenkrat ustvarjalcem ne omogoča uvoz lastnih modelov, Paradox pa je tudi vsebino modov preselil na svoje lastne strežnike in platformo, tako da jih ne bomo več prenašali iz Steam Workshopa kot poprej.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Kar so zdaj naredili iz te igre so res bore malo popravili, plus da dodajo še dlc za ene par dreves in stavb. Folk ni neumen dat tolko. Itak pa ne govorim da tudi Citis Skylines I so dobesedno zaklučili, nobenih popravkov nobenih novih dlcjev. Hvala lepa Collosal Order, ne kupim 2ke glede na to kaj so skobal do zdaj.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime