Ninja ima raka

V zadnjih dveh mesecih kar ni konca šokantnih diagnoz z rakom, ki jih javno razodevajo slavni. Najprej smo v začetku februarja slišali za žalostno vest, da je angleški kralj Karel III. zbolel za rakom, nakar je marca o enaki diagnozi spregovorila princesa Kate.

Zdaj žalostna novica prihaja iz streamerskega sveta, saj je 32-letni ameriški Twitch streamer Tyler “Ninja” Blevins svoje sledilce presenetil z izjavo, da je tudi on obolel za rakom.

Diagnozo je dobil med rednim pregledom materinih znamenj, na dnu stopala pa so našli sumljivo črno piko, ki so jo nato testirali, rezultat pa je bila diagnoza za melanom, ki je vrsta kožnega raka in je največkrat posledica ultravijolične svetlobe sonca, ki pade na nezaščiten del telesa.

Ninja je seveda šokiran, a je navdan z optimizmom, saj naj bi rakavo znamenje odkrili še dovolj zgodaj, preden se je to razširilo na ostale dele telesa. Svojim sledilcem svetuje naj hodijo na redne preglede k dermatologu – še posebej so v rizični skupini tisti, ki imajo svetlejšo polt, večje število materinih znamenj in zgodovino kožnega raka ostalih članov družine.

Ninja je na X-u zapisal, da so melanom že odstranili in okoli odstranili še nekaj dodatne kože, zdaj pa upajo, da bo ta preostali del pokazal negativni rezultat, kar bi pomenilo, da se rakovo znamenje ni razširilo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime