CD Projekt RED podelil posodobitev glede vseh iger, ki jih ima trenutno v razvoju

Poljski razvijalec CD Projekt RED, najbolj znan po svojih franšizah The Witcher in Cyberpunk 2077, je na včerajšnjem finančnem klicu podelil nekaj podrobnosti glede vseh projektov, ki jih imajo trenutno v razvoju.

Studio je bil njega dni dovolj velik samo za produkcijo enega večjega naslova, a CDPR je zdaj ugotovil, da morda ni pametno polagati vsa jajca v samo eno košaro, zato dela istočasno na več kot samo enem večjem projektu, v razvoju pa je trenutno najbolj napredoval Project Polaris, ki je kodno ime za prvo igro nove The Witcher trilogije.

Na tem naslovu zdaj trenutno dela več kot 400 ljudi, kar je dovolj velika ekipa, da se bo kmalu začela tista prava produkcijska faza. Da je Project Polaris še vedno samo v pred-produkcijski fazi je malce presenetljivo, saj je Cyberpunk 2077 zdaj star že štiri leta, to pa je bil zadnji večji naslov tega razvijalca. Vendar pa ta med tem časom ni samo sedel na rokah, saj je ogromno financ vložil v popravljanje te igre, vmes pa je za njo spočel tudi edino razširitev Phantom Liberty. To je bila pametna poteza, saj je CD Projekt RED ponosno izjavil, da je ta igra do sedaj prinesla 750 milijonov dolarjev dobička.

the witcher 4

Project Polaris bo v polno produkcijo stopil v drugi polovici tega leta, tako da bi znali novega Witcherja, če razvoj ne bo potekal brez zapletov, ugledati še v aktualni generaciji konzol – če ugibamo, bi morda stvar lahko izšla enkrat v 2026 ali 2027. Razvoj zna biti pohitren glede na dejstvo, da je CD Projekt RED zdaj preklopil na pogon Unreal Engine 5, ki zna povzročati manj preglavic kot pa njihov lastni REDengine.

Nova trilogija ni edini Witcher izdelek na katerem trenutno delajo Poljaki. Project Sirus je nekakšna večigralska zadeva, ki jo delajo v navezi s studiem The Molasses Flood in je ravno tako v predprodukciji, na tem naslovu pa trenutno dela 47 ljudi. Tu je še predelava prvega Witcherja, ki je delan v partnerstvu z razvijalcem Fool’s Theory, a ta je za zdaj še v konceptni fazi.

V izdelavi je tudi novo poglavje franšize Cyberpunk, zaenkrat kodno imenovano Orion, a tudi to je še v konceptni fazi, CDPR pa načrtuje tudi izdelavo povsem nove intelektualne lastnine, ki pa je v fazi načrtovanja, kaj naj bi ta sploh bila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime