Guild Wars 3 uradno najavljen

Franšiza Guild Wars se je rodila leta 2005 in tisti čas je praktično vsak večji založnik gruntal, kako bi izmaknil idejo World of Warcrafta in tudi sam preko naročnin za svoj lastni MMO služil bajne denarce. Ta želja po naročninah ni usahnila do danes, ko nam želijo vsi v mesečne izdatke vriniti plačevanje mesečne naročnine, a skoraj 20 let nazaj je razvijalec ArenaNet naredil povsem nepričakovano potezo: za Guild Wars od igralcev niso zahtevali nobenega mesečnega izdatka – dovolj je bil nakup originalne igre, medtem ko so dodatne denarce zaračunavali preko izdaj dodatkov.

Ta finančni model je bil za tisti čas nepredstavljiv, vendar ga je ArenaNet dovolj dobro tržil in preko privlačne vsebine napredoval do izdaje nadaljevanja Guild Wars 2, ki je na prodajne police uletel leta 2012, vse od takrat pa dobiva svežo vsebino.

Večigralske navade in žanri so zdaj postali drugačni, zato tudi Guild Wars 2 ne privablja več toliko igralcev kot nekoč, zato je marsikdo obupal nad tem, da bomo kdaj videli tretji del. A ta je bil zdaj najavljen in to brez kakšnega napovednika ali pa vsaj uradne najave na X-u iz strani založnika NCSofta ali pa razvijalca ArenaNet.

Korejska spletna stran Inven poroča, da je NCSoft včeraj držal sestanek delničarjev, ki se ga ni udeležil direktor Kim Taek-jin, a je v njegovem imenu govoril Park Byeong-moo. Ta se je na kratko dotaknil poslovanja zahodne veje založnika NCSoft in pri njej izpostavil razvijalca ArenaNet in njihovo franšizo Guild Wars in da zdaj ti pridno delajo na tretjem delu.

To je bilo od najave vse, a že te besede so privržencem Guild Wars poslale srh po telesu. Guild Wars 3 zdaj ni več predmet govoric, ampak uradno potrjen naslov, seveda pa najava za sabo pušča cel kup vprašanj, glavni med njima pa sta: kdaj stvar izide in v kakšni obliki? V današnjih finančnih navadah težko vidimo nov MMO, ki bi zopet služil samo preko dodatkov in tudi Guild Wars 2 je moral vmes zamenjati finančni model, saj je osnovna igra te dni za igranje povsem brezplačna.

So se pa na spletu že pojavile govorice, da naj bi ArenaNet že nekaj časa svoje delavce učil ustvarjanja znotraj pogona Unreal Engine 5, ki je v zadnjih časih postal priljubljen pogon korejskih razvijalcev MMO-jev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime