Bivši šef razvijalca BioWare pokazal novo fantazijsko igro Eternal Strands

Ime Mike Laidlaw je znano vsakemu, ki bolj pozorno sledi poti razvijalca BioWare, saj je Mike tam nekdaj delal kot kreativni režiser franšize Dragon Age, nakar se je odločil iti svojo pot, zato je leta 2020, skupaj z nekaterimi Ubisoftovimi veterani, ustanovil studio Yellow Brick Games, ta pa se je brž zaposlil s svojim prvim projektom Eternal Strands.

Razvoj tega je bil v nekaj letih pripeljan do te stopnje, da je zdaj razvijalec pokazal prvi krajši napovednik, ki je bil vzet iz alfa verzije igre in pokaže barvit fantazijski svet v katerem glavno vlogo zastopa mlada bojevnica Brynn.

Brynn je pripadnica ceha Weaverjev, njena naloga pa je obnoviti nekdanji dom svojega ljudstva, za povrh pa bo zraven odkrivala skrivnosti starodavne civilizacije Enclave. Naloga ne bo tako preprosta, saj ji bo širom dežele stala cela vrsta nasprotnikov, med njimi pa se bodo znašli tudi pravi titani, imenovani Arki, te pa bo naš meč samo požgečkal po podplatih.

Trik igre Eternal Strands je igranje z okolico, ki jo bomo lahko izrabili za svoje namene. V nasprotnike bomo lahko preko telekineze lučali večje kamne, magijo pa bomo lahko izkoristili za prečkanje raznih previsov, saj bomo denimo zamrznili leden curek in si tako ustvarili priročno bližnjico. Splezati bo moč na praktično čisto vsako površino in iz naših plezalnih tarč ne bodo izvzeti niti večji grdavži, ki se jim bomo lahko obesili za nekaj metrski vrat in jim tam povzročili nekaj konkretne škode.

Že iz kratkega napovednika je jasno, da si bo Eternal Strands sposodil cel kup idej iz drugih iger kot so Dragon’s Dogma, The Legend of Zelda: Breath of the Wild in Shadow of the Colossus. S tem ni nič narobe, a zanimivo bo videti, če bo veteranom pri Yellow Brick Games uspelo vse te prijeme združiti v privlačen končni produkt.

Eternal Strands še nima datuma izida, si pa lahko zadevo na Steamu dodate v košarico želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime