Se nam res končno bliža izid igre Hollow Knight: Silksong?

Na igro Hollow Knight: Silksong čakamo že tako dolgo, da so nekateri nad njo že obupali in marsikdo je mnenja, da se je indie razvijalec Team Cherry ujel v neko razvojno zanko iz katere enostavno ne najde izhoda. Silksong je nadaljevanje originalne igre Hollow Knight iz leta 2017, ki je hitro ujela pozornost kritikov in igralcev, ti pa so zadevo razglasili za morda najboljši naslov znotraj žanra Metroidvania in so zato komaj čakali na nadaljevanje.

Drugi del je bil uradno najavljen leta 2019 in Team Cherry je že takrat napovedal, da bomo tokrat nastopali v vlogi povsem nove junakinje Hornet, ta pa bo imela nekako enako nalogo kot njen predhodnik: raziskati povsem novo podzemno kraljestvo, ki ga bo poseljevalo več kot 150 svežih žuželk, stopnje pa se bodo prepletale med sabo in tudi med večkratnim igranjem ne boste razkrili čisto vseh skritih predelov znotraj njih. Silksong bo predstavil tudi novo, višjo težavnost Silk Soul, ta pa se bo odklenila šele po uspešno zaključeni kampanji.

Kljub zgodnji najavi pa je Silksong nato za nekaj let povsem izginil iz oči javnosti in nazadnje je bil izid igre napovedan za prvo polovico lanskega leta, a je nato Team Cherry zadevo znova prestavil na neznani datum. Ta pa se morda zdaj končno zares približuje, saj so širom interneta pojavile nove sledi glede morebitne skorajšnjega izida.

Najprej je Microsoft na Xboxu odprl stran, kjer je zdaj zadevo moč dodati v košarico želja, kar navadno ne bi bila neka pomembna novica, če jo na X-u ne bi delil uradni Xboxov račun, nakar je še predsednica Xboxa Sarah Bond ljudi opomnila, da bodo naročniki servisa Game Pass zadevo v roke prejeli že na dan izida.

Nakar je nekdo na forumu Resetera odkril, da je Silksong v Južni Koreji že februarja prejel kvalifikacijo za starostno skupino, ki lahko igro kupi v trgovinah in ta bo odobrena od 12. leta navzgor. Ko enkrat igra prejme takšno starostno oceno, to največkrat pomeni, da je vsebina dokončana in da se na obzorju že riše potencialni izid igre.

Vprašanje zdaj ostaja, kdaj točno bi lahko prišla kakšna uradna najava. Najverjetneje bo konferenco za to pripravil Microsoft, saj je Hollow Knight že dolgo močan del njihove oglaševalske kampanje glede servisa Game Pass, znotraj katerega je dostopna tudi originalna igra.

Zgornjo X objavo je z besedami “Komaj čakamo!” komentiral tudi uradni račun festivala Summer Game Fest, ki zdaj niti ni več tako daleč stran: dogodek bo zopet organiziral Geoff Keighley in bo na sporedu 7. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime