Senua’s Saga: Hellblade 2 bo na Xboxu tekel pri 30 sličicah na sekundo

Po dolgoletnem razvojnem ciklu se nam vendarle počasi bliža izid igre Senua’s Saga: Hellblade 2, ki jo ustvarja nekdaj samostojni studio Ninja Theory, zdaj pa svoje programiranje izvaja izpod Microsoftove strehe.

Ne samo, da je razvoj bil pripeljan do te mere, da za igro dokaj redno dobivamo nove igralne izsečke, ampak se člani ekipe radi usedejo v intervjuje in se dotaknejo tehnične plati tega naslova, ki je že v prvem delu navduševal s svojo grafično lepoto, nadaljevanje pa bo vizualno samo še bolj izpopolnjen. Za spletno stran GamePro se je usedel režiser posebnih učinkov Mark Slater-Tunstill, ki je potrdil, da bo Hellblade 2 prinesel resnično podobo naslednje generacije, vendar pa bo to zahtevalo svoje kompromise.

Naslov bo izšel samo na konzolah Xbox Series S in X ter PC-ju, vendar pa se bo na konzoli treba navaditi na omejitev 30 sličic na sekundo. Na Xbox Series S in X ne bo na izbiro nobenega grafičnega načina, ločljivost pa bo dinamična in se bo prilagajala na intenziteto scen, s ciljem, da obdrži takšno stabilno raven sličic na sekundo. Mark je k temu dodal, da bodo višje sličice na sekundo, skupaj z večjo ločljivostjo, na voljo samo na PC-ju.

Mark pravi, da naj bi takšna omejitev sličic na sekundo pripeljala do bolj “kinematografske” izkušnje, kar pri takšnih omejitvah slišimo velikokrat, vendar pa bi potem po tej logiki enako morala biti omejena tudi PC verzija.

Omejitve glede sličic na sekundo smo v preteklosti že doživeli, saj je ob izidu enako trpela igra Redfall izpod studia Arkane, kar je dodobra razhudilo lep delež igralcev, razvijalec pa je mesece kasneje vendarle dodal opcijo za igranje z bolj tekočo sliko.

Senua’s Saga: Hellblade 2 izide 21. maja, izšla pa bo samo v digitalni obliki, zaradi česar se bo cena ustavila na 50 €, na voljo pa bo tudi preko servisa Game Pass.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime