Serija Vitez iz sedmih kraljestev, ki bo preddel Igre prestolov, najavila glavna igralca

Pisatelj George R.R. Martin je nekaj časa nazaj izjavil, da je imel HBO v enem trenutku v pečici cel kup projektov, ki bi se napajal iz njegovega epskega dela Pesem ledu in ognja, čigar najbolj znani predstavnik je prva knjiga Igra prestolov, ki je bilo nato tudi ime dolgoletne serije. Vendar pa vsi ti izdelki zelene luči za snemanje niso dobili, saj je produkcija teh stvari presneto draga in očitno priložnost dobijo samo tisti, ki že takoj kažejo veliko obetov za visoko gledanost.

HBO se je osredotočil na raziskovanje preteklosti sedmih kraljestev, zato zdaj pridno čakamo na novo sezono serije Hiša zmajev, odobreno pa je bilo tudi delo na novi seriji Vitez iz sedmih kraljestev, ki jo je Martin spisal leta 1998 in spada v zbirko novel Dunk & Egg, ki so bile nato združene v eno večjo knjigo.

Zgodba se odvija 100 let pred tistimi dogodki, ki jih srečamo v prvi sezoni serije Igra prestolov, spremljamo pa potovanje klativiteza Dunka in njegove oprode Egga, ki se po spletu naključij znajdeta na isti poti, pred njima pa se odpre širok svet, poln avantur. Na Železnem prestolu so si tisti čas riti rezali predstavniki rodbine Targaryen, a ti takrat niso več kazali tako močne vladavine kot pa so jo nekoč in že se je začelo slutiti, da bodo kmalu nastopile spremembe.

HBO je dva dni nazaj uradno najavil igralca, ki bosta prevzeli dve vodilni vlogi in splošno gledano sta to relativno neznani imeni, kar je zame osebno pozitiven znak razvoja. Vlogo klativiteza Dunka bo prevzel igralec Peter Claffey, ki je pred tem nastopil v seriji Bad Sisters, malega Egga pa bo odigral Dexter Sol Ansell, ki je svoj talent nazadnje pokazal v filmu Igre lakote: Balada o pticah pevkah in kačah.

Sam sem nad tole serijo navdušen, saj sem knjigo prebral nekaj let nazaj in zgodba sama je bila odlična. Obožujem namreč takšne pripovedi, ki se samo dogajajo v nekem izjemno podrobnem svetu, dejanja glavnih junakov pa ne bodo vplivala na cel svet, ampak na samo manjše, lokalne dogodke, ki se zaradi tega čutijo bolj osebni, Martin pa je tudi v tej povesti mojstrsko zavrtel pero, zaradi česar se ti oba lika hitro priljubita.

Serija Vitez iz sedmih kraljestev bo v 1. sezoni nosila podnaslov The Hedge Knight oziroma Klativitez, vsebovala pa bo šest epizod. Datum premiere zaenkrat ostaja neznanka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime