Komedija Fly Me to the Moon se loti prvega človeškega pristanka na Luni

Apple naravnost obožuje delanje filmov in serij, ki se vrtijo okoli raziskovanja vesolja, zato niti ni čudno, da so si leta 2022 izborili pravice za založništvo filma, ki se je takrat kodno imenoval Project Artemis, zdaj pa nosi uraden naslov Fly Me to the Moon.

Film se odvija leta 1960, ko sta ZDA in Rusija merili svoje moči raziskovanja vesolja, vsaka od njih pa je poskušala postati prva država, ki bi na Luno poslala bodisi astronavta ali pa kozmonavta. Vsi vemo, da so na koncu zmagali Američani, a še danes se krešejo mnenja glede tega, če je posadki res uspelo pristati na vesoljskem kamnu ali pa je bilo vse skupaj samo zaigrano na nekem odru.

Vse to bomo videli znotraj tega filma, ki bo v glavno vlogo postavil Channinga Tatuma, ki bo odigral Cola Davisa, ta pa je leta svojega življenja namenil misiji Apollo 11 in njegovi uspešni izstrelitvi proti našemu naravnemu satelitu. Načrtovanje takšnega pristanka pa ni bilo poceni in sčasoma je NASA izgubila podporo javnosti, saj so nekateri menili, da vse skupaj zahteva čisto preveč davkoplačevalskega denarja. Krizo poskuša razrešiti Kelly Jones, ki jo bo tule odigrala Scarlett Johansson, njena naloga pa je obnoviti stike z javnostjo in misijo Apollo 11 narediti zopet priljubljeno, iz članov posadke pa narediti nove Beatlese.

Fly Me to the Moon se dotakne tudi teorije zarote lažnega pristanka na Luni. V filmu bo nastopil tudi igralec Woody Harrelson, njegov lik pa Kelly Jones naroči, da mora skupaj spraviti lažen pristanek, ki bi ga na televizijo spravili v primeru, da se tisti pravi ne bi izšel po načrtih, saj si Američani enostavno niso mogli privoščiti, da bi izgubili proti Rusom. Ni treba dvakrat poudarjati, da bodo tale film vsi zagovorniki teorij zarot vzeli za svojega pa čeprav bi morala vse skupaj biti samo zabavna komedija.

Fly Me to the Moon bo v kinih zaživel 12. julija, sčasoma pa ga bomo gledali tudi na pretočnem servisu Apple TV+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime