Joker: Folie à Deux pokazal prvi dražilnik

Že 5 let mineva odkar sta nam režiser Todd Phillips in igralec Joaquin Phoenix pokazala DC-jevega zlobca Jokerja v povsem novi luči. Gre za enega najbolj prepoznavnih likov filmske industrije, ki je sčasoma postal tudi priložnost, da talentirani igralci pokažejo ves svoj talent igranja duševnega bolnika, s slo po uničenju sodobne družbe: Jack Nicholson ga je najbolj približal stripovskim koreninam, medtem ko je Heath Ledger skupaj spravil nastop, ki ga bomo še dolgo pomnili. Jared Leto je sicer v svoji različici Jokerja pogorel, a je sloves Jokerja na novo raven spravil Joaquin Phoenix, ki je tega zlobca zopet predstavil v novi luči: kot shiranega psihopata, ki pa vseeno nosi določeno dozo karizme, ki zna iz ljudi narediti tako velike oboževalce, da bi zanj naredili vse.

Nadaljevanje Joker: Folie à Deux je bilo napovedano že dolgo nazaj, Warner Bros. pa nam je včeraj prvič predstavil prvi dražilnik, ki je dolg kar dobri dve minuti. Napovednik je pomiril strahove tistih, ki so mislili, da bo celoten film muzikal, kar je sprva napovedal Todd Phillips in tudi sam priznam, da zaradi te novice nisem bil ravno navdušen. No, Folie à Deux bo očitno nosil neke glasbene točke, vendar pa bo to še vedno temačna pripoved o Arthurju Flecku, ki je po dogodkih prvega filma pristal v zaporu Arkham, tam pa na dvorišču še vedno pridno vadi svoj psihopatski smeh.

V njegovo življenje pa nepričakovano pokuka nov žarek upanja, saj v njegovo življenje stopi zapornica Harleen Quinzel, to pa bo tokrat odigrala Lady Gaga. Res je neverjetno, kako je ta pevka že s svojo prvo vlogo leta 2018 v filmu Zvezda je rojena pokazala goro talenta za igranje, od takrat pa je prepričljivo nastopila še v filmu Hiša Gucci in tudi za vlogo Harleen je videti kot naročena.

Dražilnik nam pokaže nekaj resnično impresivnih kadrov in ni še točno jasno, ali Arthur vse te stvari res doživlja ali pa se dogajajo samo v njegovi glavi. Filmska fotografija je že v tem videu neverjetna: Harleen je v svojem kostumu videti kot psihopatka, ki bi ji ploskal sam Arthur, vse skupaj pa se zaključi z neverjetnim prizorom, ki Jokerju zopet nariše nasmeh preko zaporniškega stekla.

Joker: Folie à Deux v kina stopi 4. oktobra, nato pa ga bomo najverjetneje lahko spremljali preko pretočnega servisa HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime