Očala Meta Quest 3 dobila posodobitev, ki omogočajo uporabo tudi med ležanjem

Podjetje Meta svojemu naboru VR očal Quest 2 in 3 zelo rado dodaja uporabne funkcije tudi dolgo po temu, ko so se ta očala že dodobra uveljavila na trgu. Sicer smo takšnih posodobitev vajeni tudi od proizvajalcev Android in iOS telefonov, vendar pa VR izdelki dobivajo tako pomembne nadgradnje, da se včasih vprašaš, zakaj te niso bile notri že od začetka.

Uporabniki očal Meta Quest 3 so včeraj opazili, da jih je pričakala nova večja posodobitev, ta pa je pod sekcijo eksperimentalnih funkcij dodala dve večji novosti. Prva od teh vam omogoči uporabo naglavnega gizma tudi takrat, ko vas noge več ne držijo pokonci in bi si radi privoščili malce poležavanja, a bi vseeno radi VR zabavo vzeli s sabo na kavč ali pa kar v posteljo. Quest 3 je sicer že prej dovoljeval uporabo med poležavanjem, vendar pa uporaba ni bila tako enostavna in očala so se takrat največkrat kar ugasnila sama od sebe. Zdaj lahko skočite pod “Settings – Experimental” in obkljukate možnost “Use Apps While Lying Down” in v praksi bi očala morala ostati prižgana tudi med ležanjem, vi pa si lahko na ta način v miru privoščite gledanje YouTuba ali pa kakšne serije preko pretočnega servisa, če je morebiti med tem glavni televizor zaseden iz strani nekoga drugega.

Poleg uporabe med ležanjem lahko znotraj eksperimentalnih funkcij vklopite tudi podporo za uporabo zunanjega mikrofona, ki ga priklopite preko vhoda USB-C. Dodatno se zdaj vaše pretočno predvajanje preko aplikacije Meta Quest ne bo ustavilo, ko si očala snamete dol in za nekaj trenutkov skočite nekam drugam: stream bo zdaj kazal sliko naprej, medtem ko je pred tem zaslon kazal samo črnino dokler si uporabnik ni zopet očal poveznil preko glave.

Meta se je pohvalila, da je nova posodobitev prinesla tudi izboljšavo na področju “passthroughja” oziroma gledanja resničnega sveta, ki ga nato lahko parimo za navideznimi elementi. Ločljivost zunanje okolice naj bi bila zdaj boljša, izboljšane pa naj bi bi bile tudi barve in kontrast, kar naj bi pomagalo tudi pri razbiranju bolj drobnega besedila.

Nova posodobitev je v obtok prišla včeraj in tako kot je v navadi bilo do sedaj je niso prejeli kar vsi uporabniki naenkrat, ampak se bo razširila postopoma. Tako da bodite brez panike, če morda pri vklopu očal ni ne duha, ne sluha o kakšnem popravku.

Očala Meta Quest so za marsikoga postala del sestavnega življenja in če si jih še vedno niste nataknili niti enkrat na glavo, potem je vedno tu opcija najema – v Sloveniji so zdaj cene za kaj takšnega res nizke.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime