Kingdom Come Deliverance 2 naj bi bil uradno napovedan že naslednji teden

Razvijalec Warhorse Studios nas je leta 2018 šokiral s svojim prvim naslovom Kingdom Come Deliverance, ki se mu je nekako posrečilo dostaviti realistično RPG izkušnjo, kjer pa nam nasproti niso stali zmaji in goblini, za obrambo in napade pa nismo izrabljali defenzivnih in ofenzivnih urokov.

Namesto tega smo skočili v leto 1403 in se bavili s političnimi aferami srednjeveške Češke, po življenju pa so nam že v uvodnih urah začeli streči kumanski najemniki, naš junak Henry pa se je iz ubogega in nerodnega sina lokalnega kovača sčasoma razvil v odrešitelja dežele, a pot do tam je bila trnava, saj smo se med igranjem morali priučiti sukanja z mečem iz prvoosebnega pogleda, streljanja z lokom brez merka in mešanja zvarkov za obnovo zdravja. Henry na začetku avanture ni znal niti brati, zato so nam bili razni zapiski in knjige samo hieroglifi, za učenje branja pa je bilo treba vložiti nekaj truda.

Takšen realizem bi znal biti za marsikakšno igro velika hiba, a Warhorse Studios je nekako spravil skupaj privlačno igralno izkušnjo, ki se je tudi dobro prodala: razvijalec je potrdil, da so prodali 6 milijonov izvodov igre in prejšnji mesec se je pojavila tudi predelava za Nintendo Switch, čeprav začuda konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X nista nikoli prejeli namenske verzije, zato je tam treba trpeti ob omejitvi 30 sličic na sekundo.

Po šestih letih od izida je zdaj očitno končno napočil čas za nadaljevanje. Razvijalec je na X-u podražil, da nas v četrtek, 18. aprila ob 20.00 čaka najava povsem nove igre, ki pa jo niso imenovali Kingdom Come Deliverance 2, vendar pa je praktično vsem jasno, da bomo najverjetneje dobili najavo nadaljevanja. To tezo potrjuje slika nekega tipa na konju, novinar Tom Henderson pa je tudi sam zapisal, da je kakšno delanje teorij tule odveč.

Najava bo spočeta preko razvijalčevih uradnih YouTube in Twitch kanalov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime