Starfield dobil prvi večji mod, ki omogoči grajenje večjih in bolj podrobnih naselbin

Najnovejša kreacija razvijalca Bethesda z imenom Starfield je za sabo pustila veliko neizpolnjenih obljub in ni še točno jasno, kaj se bo s to igro zgodilo v prihodnosti in če bomo iz nje kdaj dobili franšizo, sestavljeno iz celega kupa nadaljevanj kot je to Bethesda naredila v primeru Fallouta in serije The Elder Scrolls. Igra je sicer dobila nekaj posodobitev, vendar pa te mnenja publike iz ocene “Mixed” na Steamu niso spremenile.

Že pred izidom igre so bili nekateri igralci mnenja, da jim je za zgodbo vseeno, če bo le omogočena resnična svoboda raziskovanja vesolja in grajenje raznih naselbin, kjerkoli se nam bo to že zahotelo. Te stvari sicer so v igri, a so omejene: potovanje iz planeta v vesoljsko črnino prekine nalagalni zaslon, grajenje pa ni tako razširjeno, kot bi si želeli in ko enkrat bazo postavimo, kakšnega razloga za vračanje v njo nimamo.

starfield

Prvi večji mod TG’s Galactic Colonies Expanse poskuša odpraviti vsaj nekaj zamer iz graditeljskega vidika, saj nam omogoči postavljanje baz in naselbin, kjerkoli že hočemo. Velik del moda se osredotoči na kmetovanje, saj lahko po novem zasadimo več kot 40 novih sadik, iz njih pa lahko nato ustvarimo povsem nove recepte, na tistih najbolj negostoljubnih planetih pa je moč celo zgraditi rastlinjake.

starfield

Svojo bazo lahko tudi zaščitimo, tako da je možno zgraditi ogromne mehanizirane robote, proti zračno obrambo z laserji, prostor pa se je našel tudi za eksperimentalno tehnologijo kot so anti-gravitacijski topovi. Postavljamo lahko tudi nove zgradbe, skupaj s Chunks restavracijo in na uradni strani moda lahko najdemo slike, ki pokažejo resnično impresivne vesoljske zaselke.

Projekt je še daleč od dokončanega, saj ima modder TankGirl444 zanj velike načrte: med drugim želi NPC-jem dodati merilnike za žejo in lakoto, tako da boste lahko v svoji koloniji naredili pravo kopijo igre Sims.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime