Lenovo že načrtuje izdelavo naslednika prenosne naprave Legion Go

Začela se je era prenosnih PC naprav, ki jih svetu širše najprej predstavil Valve preko svoje naprave Steam Deck, nakar so idejo povzela še nekatera druga podjetja, ta pa so že zdaj začela načrtovati naslednike svojih pionirskih izdelkov.

Valve je sicer že nekaj časa nazaj napovedal, da je Steam Deck 2 resda v izdelavi, a tako kot je pri temu podjetju že v navadi je naslednik še nekaj let stran in zaenkrat nima datuma izida. Podjetje ASUS pa si takšnega čakanja ne more privoščiti, zato je že za letos napovedalo naslednika naprave ROG Ally, v enako smer pa je šel tudi MSI, čigar naprava Claw je stara šele dober mesec, vendar pa obstajajo že načrti za Claw 2.

Podjetje Lenovo vmes ne bo počivalo in na konferenci Lenovo Innovate 2024 je njihov predstavnik Clifford Chong napovedal, da Lenovo v tej kategoriji produktov vidi veliko potenciala in vanj je in še bo prelila veliko financ. Legion Go 2 je tako že v izdelavi, a Chong je k temu dodal, da ga še ne bomo videli tako kmalu, tako da bo ASUS očitno po tej strani prehitel vse svoje tekmece.

Chong se ni dotaknil opisovanja specifikacij in na čem bi lahko Legion 2 doživel konkretne izboljšave, je pa omenil, da originalni Legion Go še vedno prejema večje posodobitve in da še vedno obstajajo določeni inženirski izzivi, ki jih morajo premagati.

Nam je bil Legion Go všeč in vsekakor je glede specifikacij to impresivna naprava, ki izmed vse konkurence nosi tudi največji zaslon. Prav tako je to edina izmed vseh teh prenosnih naprav, ki ponuja možnost odstranjevanja kontrolerjev, ki ju nato lahko držimo v vsaki roki kot tiste Joy-Con krmilnike iz konzole Nintendo Switch. Problem je edino to, da to odstranjevanje kontrolerjev ne ponuja kakšne resne funkcionalnosti, kar je morda ena od stvari, ki bi jo znal rešiti Legion Go 2. Upamo, da pri nasledniku nekaj pomisleka vložijo tudi v obliko, saj ostri robovi na dnu znajo povzročiti boleče dlani, nič pa ne bi imeli proti malce manjši teži.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime