Apple bo naslednji mesec predstavil novo znanstvenofantastično serijo Dark Matter

Ne vemo sicer kdaj točno sta Apple in njegov pretočni servis Apple TV+ postala nov dom za vse znanstvenofantastične serije in filme a smo mu hvaležni, da se je preusmeril ravno v ta žanr, ki se mu drugi pretočni servisi, zaradi vsega proračuna posebnih učinkov, navadno izogibajo.

Poleg ustvarjanja novih sezon aktualnih serij pridno dodajajo tudi povsem nov izdelke in naslednji naslov, ki vsebuje ogromno potenciala, sliši na ime Dark Matter.

Serija bo posneta po fantastični knjigi, ki jo je leta 2016 pod istim imenom izdal avtor Blake Crouch, gre pa za napet znanstvenofantastični triler, ki se začne dokaj nedolžno. V uvodnih straneh spremljamo življenje Jasona Dessena (Joel Edgerton), ki si je nekdaj služil kruh kot fizik kvantne mehanike, a je te dni srečen kot navaden profesor fizike, dom pa si deli z ženo Danielo (Jennifer Connelly) in sinom Charlijem (Oakes Fegley). Nekega večera se vrača iz gostilne domov, nakar ga nenadoma začne zasledovati neznanec v maski, ki ga ugrabi, odpelje na odročno lokacijo in naš Jason se nenadoma znajde v alternativni dimenziji, ki sicer vsebuje njegovo življenje, a je to drugačno, kot pa ga je vajen. Jason se odloči vrniti nazaj domov, iz česar sledi skakanje med različnimi dimenzijami, ki pa ga skoraj vedno stanejo življenja.

To je eden tistih primerkov knjige, kjer liste obračaš tudi ob dveh zjutraj in nato mastno kolneš, ker se moraš spraviti v spanje, čeprav bi najraje stvar prebiral še celo noč. Zanimivo bo videti, če bo ustvarjalcem uspelo vso to napetost preseliti tudi v televizijsko serijo, ki bo skupno štela 9 epizod, celotno produkcijo pa bo nadzoroval kar originalni avtor Blake Crouch. Ta je sicer že prej doživel ekranizacijo svojih preteklih del: najbolj znana predelava je bila serija Wayward Pines, ki pa je imela samo obetaven začetek, nakar so se nadaljnje epizode nekam sfižile.

Serija Dark Matter bo na Apple TV+ premiero doživela 8. maja, na ta dan pa bomo prejeli prvi dve epizodi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime