Adobe bo umetno pamet vnesel tudi v urejevalnik videov Premier Pro

Podjetje Adobe je bilo eno prvih, ki je ob porajanju umetne inteligence na vseh področjih našega življenja hitro naznanilo, da bo tudi njihov seznam programov podprt z dobro merico umetne pameti. Ni trajalo dolgo preden so najavili svoj lastni model SenseiAI, preko njega pa so zgradili tehnologijo za generiranje slik Firefly, ki so zapakirali v svoj najbolj popularni izdelek Photoshop.

Firefly je bil sprva na voljo samo preko beta testiranja, zdaj pa je sestavni del Photoshopa, Adobe pa namerava vse učne lekcije od tam preseliti tudi na svoje druge izdelke. Včeraj so tako najavili, da bo tudi njihov urejevalnik videov Premier Pro kmalu dobil nova umetnopametna orodja, ki nam bodo poenostavila urejanje videoposnetkov in čeprav lahko vse te stvari že zdaj naredimo ročno, so bili ti opravki močno zamudni in so zahtevali kar nekaj znanja.

V predstavitvenem videu smo dobili vpogled v kar nekaj novosti. Funkcija “Object Addition & Removal” nam denimo omogoči, da se znebimo odvečnih predmetov v kakšni sceni in to preprosto tako, da stvar označimo in jo izbrišemo, nakar umetna pamet ta predmet sledi skozi vse sličice in ga tudi samodejno odstrani. Na takšen preprost način lahko v sceno tudi dodamo razne predmete ali pa spremenimo oblačila na igralcu – preprosto vtipkamo ukaz in pred nami se zgodi magija.

Opcija “Generative Extend” nam omogoča lajšanje še enega glavobola: daljšanje kakšnega kadra, ki je bil prekratek, s tem pa nam je omogočena tudi lažja sinhronizacija z ozadnim zvokom, kar lahko pride hudo prav za ustvarjanje napovednikov ali predstavitvenih posnetkov raznih izdelkov.

Umetnopametni model Pika nam po drugi strani omogoča ustvarjanje povsem novih kadrov, tako da samo vtipkamo, kaj želimo imeti v sceni in nato izberemo med ustvarjenimi rezultati. Stvar zna priti prav za ustvarjanje prehodov med različnimi scenami, ki trajajo nekaj sekund, Adobe pa pravi, da je Pika še v fazi razvoja, zato lahko pričakujemo boljše in bolj podrobne rezultate, ki vsebujejo manj napak pri kreiranju scen.

Vse te funkcije bodo vključene v naročnino na Adobe izdelke, ki za vse aplikacije mesečno zahteva 36,59 €, a če si želite samo programa Premier Pro potem mesečna položnica znaša 26,64 € in bodo na voljo enkrat kasneje v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime