Assassin’s Creed Mirage lahko brezplačno igrate do konca meseca, a z eno veliko omejitvijo

Od izida igre Assassin’s Creed Mirage je zdaj preteklo dobrega pol leta in vprašanje ostaja, kako dobro se je prodala najbolj sveža izdaja franšize Assassin’s Creed, ki je bila sprva zamišljena kot večji dodatek za prejšnje poglavje Valhalla, nakar je postala samostojna igra. Za nas je bil Mirage zgolj povprečen in čeprav drži, da je Ubisoft preko te igre serijo malce približati začetkom, kjer je bil poudarek predvsem na prikritih umorih in skrivanju, je bilo še vedno boleče očitno, da pod površjem deluje igralna formula Valhalle, ki skrivalnih mehanik ni imela dovolj izpopolnjenih.

Ubisoft se je zdaj odločil Mirage ponuditi v brezplačen preizkus in ta je na voljo že danes, trajal pa bo vse do 30. aprila. Dva tedna brezplačnega igranja bi morala načeloma biti dovolj, da bi z rednim igranjem preiskali čisto vse kotičke starodavnega Bagdada in se dodobra seznanili z zgodbo protagonista Basima, ki je svoje življenje začel kot navaden tat, sčasoma pa se je prelevil v mojstrskega morilca in ga srečamo tudi v igri Assassin’s Creed Valhalla.

Tega se zaveda tudi Ubisoft zato je brezplačno testiranje omejil na samo 2 uri. Tako da je sicer res, da lahko Mirage igrate dva tedna, vendar pa v samo dveh urah ne boste naredili kakšnega resnega napredka v igri, saj boste takrat šele zaključili uvod, nakar bo za nadaljnje igranje treba plačati polno ceno, ki znaša 50 €. Dobra novica je vsaj to, da je brezplačni preizkus na voljo tako na PC-ju, kot tudi na konzolah trenutne in prejšnje generacije, ves storjeni napredek pa se bo nato preselil v polno igro.

Skladno z zastonjskim dostopom je Mirage dobil tudi zajetno posodobitev, ki odpravi še tistih nekaj zadnjih hroščev, Basim pa si lahko po novem nadene novo preobleko, ki jo je prej nosil Eivor v vikinškem poglavju Assassin’s Creed Valhalla.

Ubisoft bo seveda še naprej razvijal nova poglavja te franšize. Večjo predstavitev bodo spočeli 10. junija na svojem dogodku Ubisoft Forward, tam pa bomo zagotovo prvič dobili vpogled v kodno imenovan projekt Assassin’s Creed Red, ki nas bo preselil na Japonsko in naj bi izšel še enkrat v 2024.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime