Prijave za testiranje igre Hades 2 zdaj odprte – razvijalec pokazal kar 3 ure igranja

Razvijalec Supergiant Games je zdaj že veteran igričarske industrije in čeprav so njihovi naslovi vedno dosegali visoke ocene kritikov, je šele njihova igra Hades dosegla globalno prepoznavnost in bila tako uspešna, da se je studio izneveril svoji tradiciji izdajanja naslovov in prvič najavil nadaljevanje enega od svojih preteklih projektov.

Hades 2 je bil najavljen že nekaj časa nazaj in Supergiant Games je že takrat povedal, da bo šel tudi drugi del po korakih predhodnika, tako da bodo najprej izvedli tehnični test igre, nakar bo ta skočila v program Early Access, šele nato pa nas bo pričakal polni izid. Razvoj je bil zdaj pripeljan do te mere, da je razvijalec že omogočil prijavo na tehnično testiranje in nekateri srečneži so že dobili dostope: za svoj izvod igre preprosto skočite na Steam stran in tam kliknite gumb “Request Access” in nato upajte na najboljše.

Poleg zagona tehničnega testa je Supergiant Games včeraj spočel daljši prenos v živo, ki je bil dolg kar tri ure, gledalci pa so si prvič lahko ogledali igranje tega roguelike naslova v njegovi surovi obliki.

Kljub temu, da je to še zgodnja verzija igre, se praktično vsi strinjajo, da je že zdaj videti odlično. Kakšne revolucije na igralnem področju ni za pričakovati, saj bomo tudi Hades 2 nadzorovali iz izometričnega pogleda, izbirali med vrsto orožij, kjer bo vsako od teh vsebovalo svoje vzorce napadanja, se hitro izmikali napadom sovražnikov in se poskušali v kampanji prebiti čimbolj daleč, preden nas ne doleti smrt, ki nas nato vrne zopet na začetek igre.

Največja videna sprememba je sam glavni junak, saj si je Zagreus privoščil nekaj počitka, nadomestila pa ga bo njegova mlajša sestra Melinoë, ki zasleduje Chronosa, pri tem pa bo morala poraziti cel kup manjših in večjih grdavžev. Igranje je videti podobno kot v prvem delu, le da bo imela Melinoë dostop tudi do magije, za kar bo skrbel nov merilnik mane.

Vračajo se tudi bogovi in manjša božanstva, ki bodo z nami pridno klepetala in občasno komentirala naše smrti, oboževalci originala pa so že zdaj navdušeni nad nekaterimi novimi obrazi, tisti stari pa so še vedno prepoznavni, a nosijo nove čudovite dizajne.

Skratka, Hades 2 je že zdaj videti slastno, a končni izdelek bo zahteval še nekaj potrpežljivosti. Supergiant Games je namignil, da bo tehnični test trajal manj kot mesec, nakar naj bi igra skočila v Early Access. Original je v takšnem stanju prebil skoraj dve leti, preden je dosegel poln izid, a za Hades 2 predvidevamo, da se bo to okno skrajšalo in najverjetneje nas inačica 1.0 čaka enkrat v pomladi 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime