Quentin Tarantino preklical razvoj svojega zadnjega filma The Movie Critic

Legendarni režiser Quentin Tarantino se je znašel v stiski in ogromnim pritiskom, za katerega si je v bistvu sam kriv. Že leta nazaj je namreč najavil, da bo v svoji karieri spočel vse skupaj 10 filmov in po Bilo je nekoč… v Hollywoodu iz leta 2019 je prišel čas, da začne razmišljati o svojem zaključnem, desetem filmu.

Tehnično gledano je Quentin v svoji karieri že ustvaril toliko filmov, a sam pravi, da dvojec filmov Ubila bom Billa šteje kot en izdelek, zato desetega poglavja kariere še ni posnel. Za epilog naj bi služil film The Movie Critic, ki je bil najprej samo predmet govoric, te pa je nato režiser tudi sam uradno potrdil. Že dolgo nazaj se je tako lotil pisanja zanimivega in res unikatnega scenarija, kjer bi sledili zgodbi filmskega kritika, ki je leta 1970 zares obstajal nekje v Kaliforniji, svoje recenzije pa je objavljal na zadnji strani neke pornografske revije. Bil je to res poseben možakar, ki ga je Quentin označil za nekakšno mešanico Howarda Sterna in Travisa Bickla iz filma Taksist.

Ideja o filmu je vsekakor bila slišati unikatna in bi jo bilo vredno pogledati, a žal se zdaj zdi, da je ne bomo nikoli ugledali na velikem platnu. Spletna stran Deadline namreč poroča, da se je Quentin Tarantino premislil in projekt enostavno preklical tako da zdaj išče naslednjo idejo, ki bo služila kot njegov zaključni, 10. film.

Tarantino naj ne bi bil zadovoljen z začetnim scenarijem, zato ga je lani večkrat spremenil in dopolnil, sčasoma pa naj bi se vse skupaj spremenilo v nekakšen preddel oziroma naslednika filma Bilo je nekoč… v Hollywoodu, zato je vse skupaj zavrgel in začel delo na novo. Naveza na njegov prejšnji film je zanimiva, saj naj bi v The Movie Critic glavno vlogo prevzel Brad Pitt, ta pa je v Tarantinovem prejšnjem filmu nastopil v vlogi filmskega kaskaderja Cliffa Bootha.

Skratka, novega Tarantinovega filma še nekaj časa ne bo na spregled in morda bo za svoj sloves izbral eno od preteklih idej, ki jih je ravno tako opustil leta nazaj. Javno je priznal, da je enkrat načrtoval izdelavo filma v vesolju Zvezdne steze, le da bi njegov izdelek prinesel veliko krvi in bi si ga lahko ogledali samo tisti s starostjo 18+, oboževalci pa so bili tudi vedno polni upanja, da bo kdaj ustvaril tretje poglavje franšize Ubila bom Billa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime