TCL najavil prvi film, ki je bil spočet s pomočjo umetne inteligence

Kitajsko podjetje TCL, ki se v glavnem bavi s proizvodnjo televizorjev, se je vrglo tudi v svet filmov, saj je lani spočelo svoj lastni in brezplačni pretočni servis TCLtv+. Teh imamo dandanes več kot pa jih potrebujemo, vsak od njih pa se za našo pozornost bori preko ponudbe originalnih filmov in serij, ki jih ni možno gledati na konkurenčnih platformah.

Proizvodnja takšne vsebine ni poceni, zato se je TCL vrgel v objem umetne inteligence, ki je igrala pomembno vlogo za ustvarjanje kratkega romantičnega filma Next Stop Paris.

Dobili smo prvi napovednik in treba je pohvaliti ustvarjalce, saj je stvar nekako izpadla slabše kot pa sem si ob omembi besed “AI film” najprej zamislil v glavi. Pri snovanju filma naj bi sodelovali talentirani ustvarjalci iz ZDA, Kanade, Združenega kraljestva in Poljske, a minuto dolg video je videti kot nekaj, kar je umetna inteligenca spočela povsem na svojo roko, to pa je s sabo prineslo tudi cel kup napak, ki algoritme umetne inteligence težijo od samih začetkov.

Umetna pamet ima denimo ogromne težave z ustvarjanjem bolj kompliciranih vzorcev, ki bi nosili neko kohezijo. Ravno zaradi tega je v napovedniku Eifflov stolp videti kot da bi nekdo čez njega napel mrežo, vizualni kaos pa se nadaljuje tudi druge, saj glavna nastopajoča migetata kot da želita na vsak način pobegniti iz naše dimenzije, umetna inteligenca pa kaže ogromne napake na praktično vsakem drugem kadru. Pri 38 sekundah lahko vidimo, da je glavna igralka očitno opravljala poklic mizarja, ki jo je stal prsta, pri 44 sekundah ji oči utripajo kot da jo je obsedel demon, morda najbolj smešen pa je zvonik z ogromno uro, kjer številke na njej nimajo nobenega smisla.

Next Stop Paris, ki izide enkrat poleti letos, je tako videti kot ne velik zmazek, ki ga je morda vredno pogledati zgolj zaradi tega, da se lahko delaš norca iz vseh izrisanih bedarij umetne inteligence. Hollywoodu se tako te tehnologije še nekaj časa ni treba bati in res bo zanimivo videti, če bom čez kakšno leto ob pisanju sorodnega članka, zaradi hitrega razvoja umetne pameti, te besede primoran požreti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime