Po 10 letih igra 7 Days to Die končno zapušča Early Access

Razvijalec s smešnim imenom The Fun Pimps je svoj prvi in edini naslov 7 Days to Die na Steamu začel prodajati decembra 2013 in tako kot vse preživetvene igre tistega časa – in teh je bilo takrat res ogromno – je tudi ta svoje prve korake naredila znotraj programa Early Access, ki igralcem ponudi možnost igranja zgodnje verzije igre, v zameno za to pa morajo trpeti ob hroščih in nedokončanih igralnih mehanikah.

Bežno se spomnim, da sem v antični preteklosti s prijatelji tole zadevo malce igral in branil utrdbo pred navalom ogromne mase zombijev, nakar sem na zadevo pozabil in sem sklepal, da je že davno tega skočila v verzijo 1.0 in da zdaj drži določeno bazo zvestih igralcev na Steamu. Zato sem bil kar malce presenečen nad najavo, da je The Fun Pimps po vseh teh letih zdaj končno igrino kodo zloščil do takšne mere, da je ta končno pripravljena na polni izid.

Naslednja večja posodobitev igre bo s sabo prinesla nove izzive, boljšo podporo za kontrolerje in bo hkrati tudi celotno igro premaknila na končno verzijo 1.0.

Vsi tisti, ki ste si igro privoščili na PC-ju, boste nadgradnjo na polno verzijo prejeli brezplačno, to pa ne velja za igralce, ki so igro kupili na konzolah. Razvijalec namreč pravi, da je med generacijami konzol prišlo do prevelike razlike, tako da bodo lastniki verzij igre za PlayStation 4 in Xbox One to morali kupiti na novo, The Fun Pimps pa naj bi z Microsoftom in Sonyjem razpravljal o opcijah glede popusta, ki bi ga lahko bili deležni kupci prejšnjih kopij igre.

Kar se tiče popustov bo igra od danes pa vse do 29. aprila na Steamu znižana za -75 %, kar bo ceno spustilo na nekje 5 €, kar je dobra kupčija, če si želite pripraviti teren za končno verzijo igre. Ta naj bi na PC-ju izšla enkrat v bodočih mesecih, nakar bo preteklo še nekaj mesecev od izida na konzolah.

The Fun Pimps po izidu različice 1.0 ne bo šel po poti razvoja povsem novega naslova, ampak se namerava povsem osredotočiti na 7 Days to Die in izdajanja nove vsebine za ta svoj prvi naslov, ki bo zagotovo dobil tudi še kakšen večji dodatek.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime