Igra Phantom Fury obuja lepe spomine na zlato dobo prvoosebnih streljank

Žanr enoigralskih prvoosebnih streljank se je včasih zdel neumrljiv, še posebej pa je ta teza veljala ob koncu devetdesetih, ko je praktično vsak razvijalec delal na svoji verziji takšne zabave in takrat so rodili legendarni izdelki tipa Half-Life, Quake 2 in Red Faction, zabavno pa je bilo tudi na večigralskem področju, kjer sta si moči merila Quake 3 in Unreal Tournament.

Prvoosebno streljanje je še danes popularno, vendar pa se je primarno preselilo v medmrežno zabavo, medtem ko tipičnih enoigralskih izkušenj boleče manjka. Nazadnje nas je v tem pogledu res razveselil Doom Eternal, medtem ko so igre Far Cry preseljene v odprti svet in jim manjka tista linearnost, ki je pripeljala do mojstrskih stopenj prej omenjenih naslovov.

Nostalgijo poskuša obuditi založnik 3D Realms, ki nam je leta 2019 predstavil igro Ion Fury, ta pa je obudila vizualno podobo prvoosebnih streljank tipa Doom 2 in Quake 1, kar ji je uspelo sorazmerno dobro. 3D Realms je že dolgo nazaj napovedal nadaljevanje Phantom Fury, ki pa bo skladno z novo zgodbo predstavilo tudi obujanje spominov na drugo ero prvoosebnih streljank – tistih, ki smo jih dobili ob koncu devetdesetih in jih je močno rad preigraval tudi avtor tehle vrstic.

Nastopali bomo v vlogi iste junakinje Shelly “Bombshell” Harrison, ki je bila v novi igri prebujena iz kome, njena nova naloga pa je poiskati legendarni artefakt Demon Core, ki ga bomo našli preko raziskovanja ZDA.

Za zgodbo se vam ni treba preveč obremenjevati, saj je tam bolj za izgovor, da se lahko sprehodimo skozi cel kup različnih lokacij, tam pokosimo mase neprijateljskih sil ter na splošno uživamo v napetih akcijskih spopadih, ki jih bomo izvajali peš ali pa na krovu kakega priročnega vozila.

Vizualno Phantom Fury spominja na mešanico iger SiN in Half-Life, retro stopnje pa so videti slastno in bodo skrivale veliko velikonočnih jajčk, tako kot je bilo to v navadi streljank nekega drugega obdobja.

Phantom Fury izide že danes, 23. aprila in čeprav na Steamu stran že dolgo obstaja, cena zaenkrat ni znana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime