Meta stopila v partnerstvo s podjetjema Lenovo in ASUS

Na področju VR zabave so se včeraj pripetile velike spremembe, ki so prišle dokaj nepričakovano. Podjetje Meta, ki trenutno nekako upravičeno velja za voljo tosortne industrije, je na svojem blogu napovedalo korenite spremembe glede pristopa do izdelave novih izdelkov, saj bo njihov operacijski sistem Quest OS preimenovan v Meta Horizon OS, hkrati pa bo ta prvič postal odprt zunanjim izdelovalcem, ki bodo z Meto stopili v partnerstvo.

In Meta je v to smer zakorakala presneto pogumno, saj je že takoj na začetku v partnerstvo priklicala dve ogromni podjetji. ASUS bo, preko svoje znamke ROG oziroma Republic of Gamers, spočel povsem nova VR očala, ki bodo usmerjena predvsem igričarsko, medtem ko bo tudi podjetje Lenovo skupaj spravilo svojo lastno verzijo VR naočnikov, le da bodo ta bolj usmerjena v mešanje VR in AR tehnologij, kar pomeni, da bodo bolj pripravna za pisarniško delo.

Meta bo seveda tudi sama še naprej delala nova VR očala, zato so napovedali povsem nov tip izdelka, ki bo proizveden v omejenih količinah in naj bi svoj navdih črpal iz znamke konzol Xbox. Kaj točno to pomeni ni znano, vendar pa ima Meta očitno dobro partnerstvo z Microsoftom in nova očala bi znala biti sparjena z Xbox kontrolerjem in naročnino Game Pass.

Na mikrofonu se je oglasil tudi Mark Zuckerberg, ki je nad novo strategijo razvoja navdušen, ob novi odprtosti sistema pa upa, da bodo na platformo prispeli tudi nekatera druga podjetja – med drugim je javno povabil Google, da ta svoje aplikacije iz lastne trgovine Google Play preseli tudi na operacijski sistem Meta Horizon, a seveda je ta odločitev prepuščena njim. Dvomimo sicer, da se bo to res zgodilo: Google naj bi načrtoval lastno verzijo VR/AR očal, ki bi jih znali predstaviti na svoji konferenci Google I/O 2024, ta pa se bo odvila 14. maja.

Tako Lenovo, kot tudi ASUS očala so od izida še nekaj let stran, vendar pa je že zdaj lepo videti, da bomo na področju izbire končno imeli nekaj več izbire kot pa da samo čakamo na nove verzije Meta Quest očal.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime