Tales of the Shire je nova igra znotraj franšize Gospodar prstanov, ki predstavi življenje hobitov

Preteklo je že kar nekaj vode odkar smo dobili zadnji, res zapomljivi igričarski izdelek, ki se je odvijal znotraj fantazijskega izročila Gospodarja prstanov. Žal se zdi, da tretjega dela Middle-earth ne bomo dobili nikoli, zato se bo treba zadovoljiti z izdelki, ki v sebi nosijo nekoliko manj proračuna in sem notri zagotovo spada novo napovedana igra Tales of the Shire, ki jo ustvarja razvijalec Wētā Workshop.

Wētā Workshop kot razvijalec pod sabo resda še nima nobenega naslova, vendar pa je renome tega podjetja impresiven, saj je sodelovalo pri kreaciji posebnih učinkov za epsko trilogijo Gospodar prstanov, ki jo je spočel režiser Peter Jackson. Na Tales of the Shire tako delajo ljudje, ki držijo do izročila pisatelja Tolkiena veliko spoštovanje, njihov prvi naslov pa se bo osredotočil na prisrčne hobite in njihovo deželo Šajersko.

Glede na napovednik se bo Tales of the Shire igral nekako podobno kot Nintendova serija Animal Crossing. To pomeni, da bo tole igra, ki je bolj namenjena sproščanju in v njej boste zaman iskali epske spopade proti orkom, saj bo poudarek na grajenju udobnega doma, gojenju vrtnih pridelkov in sodelovanju v lokalnem sejmu Bywater Festival.

Ne boste pa ves čas čepeli samo doma, saj boste lahko s svojimi ogromnimi stopali preiskali skrivnosti Šajerske, poklepetali z drugimi prebivalci in na splošno poskušali izpolniti svoje najgloblje hobitske fantazije. Malce zmoti samo grafična podoba: razumemo, da je razvijalec poskušal izbrati malce bolj živahno podobo, a nekatere teksture so že v napovedniku videti boleče nizke kakovosti, kar je presenetljivo, saj igra izide samo za PC ter konzole trenutne generacije, k temu pa je dodan še Nintendo Switch, zato bi pričakovali malce bolj napredno grafiko.

Tales of the Shire še nima točnega datuma izida, bi pa naj se ta zgodil enkrat v drugi polovici tega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime