Naslednji naslov izpod razvijalca iger Persona dobil datum izida in svež napovednik

Razvijalec Atlus je igričarjem znan predvsem po svoji dolgoletni seriji jRPG iger Persona, ki je svoj zadnji glavni del prejela debelih osem let nazaj, od takrat pa je studio zanj spočel nekaj predelav ter samostojnih odvrtkov, zdaj pa si bo privoščil nekaj pavze in izdal nekaj povsem svežega. Žal to ni Persona 6, ki je sicer zagotovo že v izdelavi in če gre verjeti govoricam, zdaj za to igro poznamo tudi barvno shemo, ampak povsem nova franšiza z imenom Metaphor: ReFantazio.

O tem naslovu smo lani enkrat že pisali, Atlus pa je včeraj pripravil daljši prenos v živo, ki je izpostavil tiste najbolj pomembne mehanike igre, ki se bo preselila v magično srednjeveško deželo, v njej pa je pred kratkim umrl kralj zato ljudstvo išče novega vladarja. Vendar pa je to kraljestvo malce drugačno od tistih, ki jih pomnimo iz resničnega življenja: krono namreč ne nasledi dedič umrlega ampak tisti, ki nabere največ glasov podpore navadnih občanov. V njem tako vlada nekakšen demokratičen sistem in na nas bo, da širom dežele naberemo dovolj glasov podpore, da lahko svojo rit udobno namestimo na prestol, do tega pa bo vodila dolga pot, ki bo polna avantur.

Atlus pravi, da je za Metaphor: ReFantazio ustvaril svoj najbolj širok svet doslej, čeprav ga sam ne bi označil za odprtega. Tekanja naokoli bo kljub temu zelo veliko, saj NPC-ji nujno potrebujejo našo pomoč, to pa bomo nudili preko raznoraznih pristopov, a najbolj pogost bo tisti, ki nas bo spustil v razne temnice, ki jih bo tule več kot v vseh Persona igrah doslej.

Zanimiv je pristop do bojevalnega sistema, saj se bomo v bitkah še vedno ukvarjali s poteznim načinom mikastenja, a omogočeno bo tudi akcijsko sabljanje, kjer bomo lahko nekatere bolj šibke sovrage odpravili kar mimogrede, kar bo malce skrajšalo zamudne boje, a po drugi strani se človek vpraša, zakaj so ti potem v igri sploh prisotni, če ne zahtevajo nobene taktike pri pretepanju.

Metaphor: ReFantazio je resda nova franšiza, a bo kar nekaj igralnih elementov potegnila iz Atlusovih prejšnjih naslovov. Še vedno se bomo denimo ukvarjali s kompanjoni, se z njimi družili, kramljali in pletli prijateljske vezi, prisotna pa bo tudi mehanika upravljanja časa, saj imajo volitve svoj časovni rok, ki ga bo treba upoštevati. Se bo pa ReFantazio v enem pogledu bistveno razlikoval od igre Persona 5, saj tule romanc s spremljevalci ne bo mogoče spočeti, kar je nekatere oboževalce že pahnilo na rob obupa.

Igra Metaphor: ReFantazio izide 11. oktobra in sicer za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime