Counter-Strike 2 dodal novo možnost igranja za levičarje

Če človek sam ni levičar, potem se sploh ne zaveda, kako je ta velik del populacije v današnjem tehnološkem svetu velikokrat zapostavljen. Dober primer tega je testiranje kakšne miške: spišem obširno recenzijo, naštejem pluse in minuse, nakar se nenadoma zavem, da bi bilo dobro omeniti kako pripravna je tale zadeva za levičarje. In na koncu po brskanju proizvajalčeve spletne strani ugotovim, da ta sploh ne ponuja levičarske verzije svojega izdelka, zaradi česar je potem ta izdelek za ta del populacije praktično popolnoma nekoristen.

Priznam pa, da sem bil popolnoma ignorantski do levičarske izkušnje znotraj iger in se nisem zavedal, da ta sploh obstaja. A po nedavni posodobitvi za večigralsko igro Counter-Strike 2 sem spoznal, da je takšna funkcija logična in nenazadnje tudi pričakovana, zato me čudi, da ni bila omogočena že prej.

Zanimivo je dejstvo, da je Counter-Strike: Global Offensive možnost spreminjanja držanja orožja v levi ali desni roki že vseboval in sicer so jo igralci lahko omogočili preko preproste komande, ki so jo vtipkali v ukazno vrstico, drugi del pa te stvari zaredi nekega razloga ni nasledil. No, tega je zdaj konec in Counter-Strike 2 je preko večje posodobitve v meni zdaj dobil možnost preklopa desnoročnega in levoročnega načina, za povrh pa si lahko nastavitve še bližnjico na tipkovnici, ki dinamično preklopi držanje orožja kar znotraj igre.

Če boste držanje orožja spreminjali sredi igranja, potem bo to pospremila tudi dodatna animacija – nož bo denimo verno preskočil in desne v levo roko in nato spet nazaj, tako da lahko postanete pravi žongler in čeprav se morda komu zdi takšna posodobitev nekaj skromnega, zna udobno vplivati na razpoloženje levoročnega igralca, kar bi mu v teoriji znalo pomagati tudi do boljših rezultatov.

Te boste lahko izkoristili ob koncu leta, ko bomo za vas priredili nov turnir iz igre Counter-Strike 2, do takrat pa ste vabljeni v malce drugačno, a bolj aktualno izkušnjo tekmovanja v dirkaški igri Assetto Corsa Competizione, ki na spored pride že tri tedne.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime