Manor Lords je nova uspešnica na Steamu, ki je včeraj nabrala 173k istočasnih igralcev

Nenadni uspehi indie naslovov na Steamu nas vedno ujamejo nepripravljene, saj je njihov uspeh skorajda nemogoče napovedati. Za tiste večje AAA naslove že dolgo vnaprej veš, da se bodo na blagajnah dobro obnesli, saj za njimi stoji močna marketinška kampanja, medtem ko ti manjši naslovi zaživijo predvsem zaradi kakšnega viralnega posnetka igranja ali pa preprosto zato, ker je razvijalec uspel spočeti neko igralno formulo, ki še ni obstajala ali pa je ni bilo že dolgo na spregled.

Te dni vsi govorijo o igri Manor Lords, ki v bistvu kakšne tople vode na igralnem področju ne izumlja: gre za graditeljsko strategijo v srednjem veku, ki pa se ponaša s privlačno grafično podobo in nalezljivo mehaniko igranja, ki jo je pozdravilo nepredstavljivo veliko igralcev.

Da bo Manor Lords uspeh se je v bistvu vedelo nekje tri dni pred izidom, saj si jo je v košaro želja zapisalo več kot 3 milijone igralcev, čeprav to ni vedno trden pokazatelj, da se bo vse to nato tudi pretvorilo v dejanske nakupe. Za Manor Lords se je to predvidevanje izkazalo za pravilno, saj je igra izšla sredi vikenda in kljub temu, da je bila spočeta znotraj programa Early Access, so nakupi kar deževali, zato je igra pridno začela plezati po Steamovi lestvici priljubljenosti, dokler ni zasedla samega prvega mesta trenutno najbolj popularnih iger.

manor lords

Seveda ne more konkurirati brezplačnim večigralskim naslovom tipa Dota 2 in Counter-Strike 2, a med plačljivimi naslovi je na prvem mestu, včeraj pa je dosegla rekordno število istočasnih igralcev, saj se je naenkrat v njej zabavalo dobrih 173.000 igralcev.

manor lords

Uspeh je še toliko bolj zavidanja vreden na račun dejstva, da je igro spočel en sam človek z imenom Greg Styczeń, ki je hkrati tudi edini član studia Slavic Magic. Greg je nedavno spregovoril v intervjuju za spletno stran UnrealEngine in v njej priznal, da je ime studio navdihnila šaljiva slika, ki primerja igro Mass Effect Andromed z igro The Witcher 3, ki ni imela tako velika proračuna kot konkurenca, a nič zato, saj je za uspeh dovolj vodka in slavonska magija.

Manor Lords je znotraj programa Early Access na Steamu znižan na 29,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime