Igra Lost Records bo potrkala na dušo vsem tistim, ki so odraščali v devetdesetih

Razvijalec Don’t Nod nam je najbolj znan po svoji seriji iger Life is Strange, to pa so avanture, kjer se veliko selimo med lokacijami, iščemo razne sledi, rešujemo lahke uganke in se predvsem veliko pogovarjamo z izjemno dobro spisanimi NPC-ji, ki se čutijo kot prave osebe in ne samo statični elementi. Don’t Nod se je sicer od te franšize ločil že nekaj časa nazaj, zato je zadnji del True Colors spočel ločen razvijalec Deck Nine, Don’t Nod pa se je medtem zaposlil z delom na drugih naslovih, ki so sicer nosili veliko skupnih elementov z Life is Strange, a niso bili tako popularni.

Zdaj se studio vrača k tistemu, kar najbolj obvlada: ustvarjanja zanimive zgodbe, ki se vrti okoli odraščajočih najstnikov, vse pa je začinjeno z dobro mero nadnaravnega. Nova igra Lost Records: Bloom & Rage nas postavi na življenjsko pot junakinje Swann, ki je leta 1995 odraščala v izmišljenem mestu Velvet Cove, tam pa je skupaj s prijateljicami Noro, Kat in Autumn počela tipične najstniške stvari, kot je skejtanje, zafrkavanje sovrstnikov in veliko snemanja s priročno kamero, ki je nato končno sliko izvrgla na videokasete.

Napovednik Lo-Fi Summer nam poskuša pričarati nostalgijo na devetdeseta in najstniška leta, kjer so skrbi odveč in se zdijo poletne počitnice praktično neskončne. To je čas, ko v življenju mladih vlada brezskrbnost, saj lahko postaneš karkoli hočeš in greš kamor ti srce poželi zaradi česar so nekako to še zadnji trenutki nedolžnosti, preden v življenje posežejo obveznosti, položnice in draga najemnina.

Swann in njena ekipa prijateljev pa ni imela tako brezskrbnega poletja, saj se jim pripetijo čudne reči, ki pa jih vsi nato poskušajo pozabiti. Lost Records bo zaradi tega vseboval ogromen časovni preskok, saj bomo nato preselili 27 let v prihodnost, Swan pa jih bo takrat štela več kot štirideset in zopet se bo srečala s starimi obrazi preteklosti, nakar bodo vsi poskušali obuditi grozljive spomine, ki so vedno bivali pod površjem.

Zaplet zgodbe je vsekakor zanimiv in malce spomni na knjige oziroma filme Tisto, igra pa bo izšla v dveh ločenih poglavjih, v razmaku enega meseca. Don’t Nod upa, da se bodo medtem po spletu razpasle raznorazne teorije, zaradi česar bo nato zaključek igre bolj udaren in zapomljiv, a seveda je to odvisno od prve polovice igre in kako nas bo ta igralno in štorijalno povlekla vase.

Lost Records: Bloom & Rage izide enkrat proti koncu tega leta za PC in konzoli trenutne generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime