Jake Paul vs. Mike Tyson bo zdaj kvalificiran kot uradni profesionalni boj

Marca letos je YouTuber Jake Paul zopet zapolnil naslovnice vseh spletnih novičarskih portalov, saj je najavil tisto po čemer so vsi vzklikali vse odkar je prvič nataknil boksarske rokavice: najavil je epski spopad, kjer mu bo v nasprotnem kotu stal legendarni borec Mike Tyson.

Tole bo prav poseben boj, ki je pomemben predvsem zaradi dveh razlogov. Prenos v živo bo namreč tekel preko Netflixa, ki bo s tem pogumno zakorakal v svet športa in bo nato zagotovo gostil še kakšen tak podoben dogodek, hkrati pa bomo v tem dvoboju gledali med največjo starostno razliko med borcema, saj bo Mike na dan dogodka star 58 let, medtem ko jih bo Jake štel 27. Pred tem smo največjo razliko v starosti borcev videli leta 1963, ko sta se v ringu spopadla 49-letni Archie Moore in 25-letni Mike DiBiase, zmaga pa je takrat pripadla močno starejšemu veteranu.

A pomembna razlika v primerjavi teh dveh bojev je dejstvo, da je bil Archie takrat še vedno aktivni boksar, saj je leto prej opravil štiri profesionalne boje, nakar se je leto kasneje upokojil. Mike po drugi strani ni zares nataknil rokavic vse od svojega 38. leta in čeprav mu je leta 2020 družbo v ringu delal Roy Jones Jr., je bil tisto samo ekshibicijski boj, kar pomeni da borca nista iskala knockouta in je bilo vse skupaj videti bolj kot trening dveh legend.

Vse od napovedi boja Jake Paul vs. Mike Tyson je prevladovalo mišljenje, da bo tudi tole samo ekshibicija, a v presenetljivem preobratu je teksaški odbor za licenciranje in predpise včeraj izdal odločbo, da bo prihajajoči dvoboj kvalificiran kot uradni profesionalni boj, ki se bo štel v zapisnik zmag in porazov obeh borcev. To pomeni, da bo Tysonova zgodovina, ki šteje 50 zmag, 6 porazov in 44 knockoutov, malce spremenjena, hkrati pa to pomeni, da gre tokrat “zares”, tako da bo vsak od borcev iskal zmago in se dvoboj lahko konča tudi z knockoutom.

Kakšen bo razplet tega dvoboja trenutno seveda ni znano in mnenja ljudstva so različna. Tisti, ki boksanja ne spremljajo preveč, že zdaj napovedujejo Tysonovo prevlado v prvi rundi in se že močno veselijo, da bo Paulu končno nekdo pokazal, kje mu je mesto. A boksarski znalci dvoboj označujejo za sramotno potezo boksarske komisije, saj je Tyson enostavno prestar za takšen profesionalni spopad in se lahko resno poškoduje. Legendarnega boksarja so denimo v zadnjih letih opazili, da se sprehaja s pomočjo palice in čeprav treningi kažejo Tysona v impresivni formi, se je vseeno treba zavedati, da mu nasproti stoji še enkrat mlajši boksar, ki zna z desnico pošteno udariti.

Jake je prihajajoči boj vzel presneto zares. Njegov trener Shane Mosley pravi, da je borec pošteno pridobil na mišicah in da zdaj tehta 104 kilograme, a da se počuti enako hiter kot prej.

Čaka nas 8 rund, vsaka od teh pa bo trajala po 2 minuti. Boj je napovedan za 20. julij, v Sloveniji pa ga bomo najverjetneje primorani spremljati ob zgodnjih jutranjih urah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime