Ogromna posodobitev za Starfield doda nekaj dobrodošlih novosti

Kar nekaj mesecev je zdaj že minilo odkar nam je razvijalec Bethesda po letih razvoja dostavil naslov Starfield, ki pa se je pri kritikih, z nami vključno, obnesel zgolj povprečna, igralna baza pa je razdeljena na tiste, ki jo naravnost prezirajo in tiste, ki se jim vse skupaj ne zdi spet tako slabo.

Dejstvo ostaja, da sta razvijalec Bethesda in založnik Microsoft zagotovo upala na malce višjo oceno na Steamu kot samo “Mixed” in studio se je kmalu po izidu zavezal, da bo za svoj zadnji izdelek spočel vrsto naknadnih večjih posodobitev. Starfield resda ni dobil takšno količino popravkov kot kakšen Lords of the Fallen, vendar pa je Bethesda držala obljubo in še vedno popravlja kodo in dodaja manjkajočo vsebino, pred kratkim pa so napovedali večjo posodobitev, ki je trenutno v beta stanju in je že na voljo za prenos in igranje.

Majska posodobitev omogoča večji nadzor nad kostumizacijo vesoljskih plovil, dodatne nastavitve glede težavnosti, igralci na konzolah Xbox Series X pa končno dobivajo možnost igranja pri 60 sličicah na sekundo, v zameno za nekoliko slabšo podobo. Ta nova grafična možnost na šibkejši konzoli Xbox Series S manjka, tako da boste lastniki teh še vedno primorani gledati v 30 sličic na sekundo, to možnost pa lahko obkljukate tudi na močnejši napravi, če vam ni živeti ob nižji ločljivosti.

Pomembna novost so tudi zemljevidi, ki so zdaj dejansko koristni in izrišejo okolico trenutnega obiskanega planeta, namesto da so površje zarisali kup ikon. Igralci bodo lahko tako med raziskovanje malce manj zmedeni, kar je hvalevredna novost in eden večjih minusov originalne kampanje. Dodane so bile tudi takšne manjše novitete kot je denimo izklop nadležnega približevanja kamere v obraz NPC-ja vsakič, ko smo z njimi začeli kakšen nov pogovor.

Beta verzije posodobitve je trenutno na voljo vsem tistim PC igralcem, ki si naslov lastijo preko Steama, dodatne vsebine pa s tem še ni konec. V igro bodo namreč enkrat prispela tudi vozila, Bethesda pa za jesen načrtuje prvo večjo plačljivo razširitev Shattered Space, o kateri več izvemo 9. junija, saj je za takrat napovedana večja vsakoletna konferenca Xbox Direct.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime