HBO Max se bo v Sloveniji že ta mesec prelevil v novi servis Max

Maja lani je pretočni servis HBO Max znotraj ZDA doživel preobrazbo, saj sta se predtem združili podjetji WarnerMedia in Discovery, temu pa je sledilo tudi preimenovanje platforme v HBO Max v samo Max. Leto kasneje bo ta pretočni servis, ki je že dolgo prisoten tudi pri nas, doživel enako preobrazbo in od 21. maja bomo na televizorjih, tablicah in telefonih prenašali novo aplikacijo, ki bo poleg prenovljenega videza vsebovala tudi frišno vsebino.

Največja novost v primerjavi s staro platformo je dodatek kataloga pretočnega servisa Discovery+, ki je predtem deloval samostojno in pri nas ni bil na voljo. Discovery je znan po svojih resničnostnih šovih tipa 90 dni do poroke, 1000-lb Sisters, Gold Rush in podobnih oddajah, ki jih ni drago snemati, a pritegnejo ogromno oči gledalcev.

Prejšnji katalog seveda ostaja, le da ga boste zdaj našli pod zavihkom HBO. Serije kot so Pravi detektiv, Zmajeva hiša, The Last of Us, Sopranovi in podobni legendarni izdelki bodo še vedno tam, kjer ste jih pustili, skladno s tem pa bomo lahko letos preko prenosov v živo spremljali olimpijske igre v Parizu.

Nova spletna stran obljublja, da se stvari bistveno ne bodo spremenile, a temu ne bo povsem tako. Max bo namreč, za razliko od predhodnika, na voljo v dveh različnih cenovnih paketih, oba pa sta dražja od tega, ki smo ga plačevali do sedaj.

Standardni paket stane 7,99 € mesečno oziroma 79,90 € letno, medtem ko za HBO Max te dni mesečno odštejemo 6,99 € oziroma 54,99 €. Standardni paket omogoča gledanje na dveh napravah istočasno, ločljivost pa je omejena na Full HD.

Za kaj več bo treba pograbiti po paketu Premium, ki bo mesečno stal 9,99 € oziroma 99,90 € letno in omogoča istočasno gledanje na štirih različnih napravah ter ločljivost 4K in Dolby Atmos. Za dodatne 3 € mesečno si lahko v vsakega od teh paketov dodate še športno vsebino programov Eurosport 1 in 2. Olimpijske igre so od tega ločene in bodo v obeh paketih na voljo “brezplačno”.

Uradna spletna stran pravi, da bo omogočena nadgradnja iz HBO Max neposredno na Max, a stavimo, da boste ob tem dobili samo osnovni paket, ki je glede ločljivosti slabši od tega, kar trenutno za nižjo ceno ponuja HBO Max. Za približno enako izkušnjo gledanja, z bolj bogatim katalogom, bo treba tako mesečno odšteti 10 €, Max pa bo na voljo tudi preko ponudnikov tipa Telekom, A1 in drugih, podrobnosti teh ponudb pa bodo znane šele ob uradni otvoritvi 21. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime