Po treh dneh je norije okoli igre Helldivers 2 vendarle konec

Igra Helldivers 2 je za založnika Sony postala nepričakovan uspeh in na PC-ju je ta zadeva prinesla več denarcev kot pa predelave njihovih veliko bolj znanih franšiz kot so God of War, Horizon Forbidden West in The Last of Us. Stvar je v popularnosti naravnost eksplodirala in Sony je končno dobil neko lastno večigralsko igro z “live service” elementi po kateri hrepenijo že dolgo in je bila tudi razlog za nakup razvijalca Bungie.

Nakar so v začetku preteklega vikenda vse Steam igralce udarili z nepričakovano zahtevo, da bo za nadaljnje igranje potrebno ustvariti PlayStation račun in nato tega navezati s Steamom, kar je sprožilo pravi vihar pritožb, spletnega pljuvanja in javnim pozivom k bojkotiranju igre.

Na Steamu je igra zaradi tega prejela cel val negativnih recenzij, zaradi česar je celokupna ocena spolzela na “Mixed”, zaradi vse te jeze pa se je javno oglasil vodja razvijalca Arrowhead, ki se je preko X-a malce pošalil in zapisal, da je to njihov trenutek vprašanja, če igralci morda nimajo telefonov – to je seveda referenca na slavni debakel Blizzarda, ki je bil presenečen nad negativnim odzivom za mobilno igro Diablo Immortal, nakar so na odru jezno publiko povprašali, če morda nimajo telefonov.

Jeza igralcev je bila sicer upravičena, saj po svetu obstaja kar nekaj držav, kjer storitev PlayStation Network ni podprta in zato ne omogoča ustvarjanje računov. Potencialni igralec bi se sicer lahko zlagal in pri kreaciji računa izbral eno od držav, ki to storitev podpirajo, a bi s tem kršil Sonyjev pravilnik, ki takšno početje prepoveduje.

Refunds on Steam work – here is good guy Steam accepting simple, straightforward logic.
byu/lockes5hadow inHelldivers

To je nato pripeljalo do situacije, da je legitimnim lastnikom kopij igre na Steamu čez noč bil odvzet dostop do igranja, saj je Sony nato začel igro umikati iz trgov, ki PlayStation omrežja ne podpirajo. Steam je nato jeznim strankam začel omogočati vračanje nakupov, pa čeprav so pri igranju presegli mejo dveh ur, jeza pa je ob tem samo še naraščala in nekateri igralci so zaprisegli, da nikoli več ne kupijo niti enega izdelka izpod Sonyja.

Ta je na koncu vendarle pokleknil pod navalom pritožb in nekaj ur nazaj zapisal, da je uslišal vse pritožbe in da bo ustvarjanje PlayStation računa ni več nujno, ampak bo ostalo opcijsko. K temu je še dodal, da se še vedno učijo kaj je najboljše za njihovo PC bazo igralcev in da se zahvaljujejo za vso dosedanjo podporo.

Stvari so se tako vrnile v normalno stanje, vendar pa se PlayStation račun iz PC-ja ne poslavlja. Sony je namreč nedolgo nazaj napovedal predelavo igre Ghost of Tsushima, ki bo vsebovala prenovljeni PlayStation Network uporabniški vmesnik, ki bo poskušal na računalnikih čimbolj poustvariti ekosistem PlayStationa, a boste za izrabo tega seveda potrebovali svoj račun. Bo pa tudi tule opcijski: po vsej tej noriji glede igre Helldivers je razvijalec Sucker Punch na X-u zapisal, da bomo pri Ghost of Tsushima PlayStation račun potrebovali samo za igranje večigralskega načina Legends, a morda se zna do izida spremeniti tudi ta zahteva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime