Resident Evil 9 naj bi bil razkrit kmalu, izšel pa naj bi že v začetku 2025

Ljubiteljem franšize Resident Evil na novo poglavje preživetvene groze ne bo treba več dolgo čakati. Vsaj tako pravi znani leaker AestheticGamer oziroma Dusk Golem, ki je znan po temu, da ima nekaj povezav znotraj igričarske industrije in to predvsem pri tistih razvijalcih, ki se bavijo z izdelavo preživetvenih grozljivk. Sicer njegove napovedi niso čisto vedno verodostojne, a kar se tiče serije Resident Evil ima kar dober življenjepis, zato njegove izjave glede prihajajočega 9. poglavja te franšize znajo nositi nekaj vode.

Založnik Capcom nam sicer skoraj vsakoletno prinaša novo vsebino, ki nosi naslov Resident Evil, saj so se lotili predelav starejših naslovov, hkrati pa delajo tudi na povsem svežih izdajah. Tako lahko praktično vsako leto preigramo vsaj en večji takšen projekt: nazadnje smo se lani pozabavali v predelavi igre Resident Evil 4, od zadnjega svežega poglavja pa zdaj minevajo tri leta, saj smo srhljivi Village raziskovali leta 2021.

Dusk Golem je sicer najprej po spletu razširil govorice, da se je Resident Evil 9 zapletel v nekaj razvojnih težav, a zdaj se je premislil in pravi, da te trditve ne držijo več. Delo na devetem delu naj bi potekalo nemoteno, zaradi česar naj bi kaj kmalu dobili tudi uradno najavo projekta. Kdaj se bo to zgodilo AestheticGamer ni želel razodeti, a je v istem stavku dodal, da je izid igre zakoličen že za začetek naslednjega leta: Capcom naj bi targetiral januar 2025.

Dusk Golem hkrati trdi, da je Resident Evil 9 v razvoju že kar 7 let, zaradi česar naj bi bil tole Resident Evil z najdaljšim stažem razvoja v zgodovini te franšize. Capcom naj bi delo na njem odobril leta 2018, istočasno pa se je takrat začel razvoj igre Village, ki je bila najprej zamišljena kot nekakšen “spinoff” naslov, nakar so se stvari spremenile in je stvar postala naslednje uradno poglavje te serije. Vendar pa Capcom ni zavrgel idej, ki jih je hkrati ustvarjal pri drugi igri in te so zdaj končno prišle do zaključne faze.

Če govorica res drži, potem znamo uradno najavo dobiti že enkrat naslednji mesec. Junij je namreč postal tradicionalni datum konferenc iz strani večjih založnikov: Xbox je že najavil svojo predstavitev Direct, Sony pa mu bo zagotovo sledil s svojo lastno in ravno ta bi znala v svojih nedrjih skrivati Resident Evil 9, saj Capcom te naslove tradicionalno razkrije preko Sonyjevih konferenc.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime