Hades 2 zdaj na voljo za igranje

Razvijalec Supergiant Games ima za sabo bogato zgodovino unikatnih iger, a tista prava uspešnica je prišla leta 2020, ko se je rodila igra Hades, ta pa je tisto leto pobrala kopico nagrad glede svoje igralne formule, dizajna, zgodbe in glasbe, kar je velik dosežek za naslov izpod rok indie razvijalca, ki je za povrh spočet znotraj presneto težkega žanra rogue-like iger.

Stvar je bila tako popularna in prodajno uspešna da je Supergiant Games prekršil svoje lastno pravilo izogibanju dela na nadaljevanjih, zato je decembra 2022 napovedal nadaljevanje Hades 2, to pa je letos najprej skočilo v obdobje tehničnega testiranja, zdaj pa je na voljo za igranje vsem, ki bodo za njo na Steamu odšteli zahtevanih 28,99 € in so pripravljeni trpeti hrošče in nedelujoče mehanike programa Early Access.

Hades 2 je tako resda na voljo za igranje, a to je še zgodnja faza igre, ki vsebuje hrošče in manjkajočo vsebino. Na te stvari opozarja tudi Supergiant Games, a hkrati dodaja, da igra že zdaj vsebuje več vsebine kot pa jo je celotna originalna igra. Zgodba sicer še vedno ni dokončana, vendar pa so igralne mehanike izpiljene do te mere, da lahko igralci že zdaj iz njih potegnejo ure vsebine, s sodelovanjem znotraj programa Early Access pa lahko razvijalcu podajo svoja mnenja in kritike, ki znajo vsebovati končno podobo igre. Razvijalec je na Steamu zapisal, da so želeli igralcem že takoj na začetku dostaviti dovolj izpiljeno igralno izkušnjo za ure neprekinjene zabave, a hkrati so razvoj naslova pripeljali samo do stopnje, da ta še omogoča večje spremembe in prilagajanje željam igralcev.

Ti so že takoj od začetka pozdravili začetno verzijo igre, ki na Steamu drži praktično popolno oceno “Overwhelmingly Positive” in tudi IGN je že podelil svojo prvo recenzijo, ki so jo zaključili z oceno 9/10.

Tisti bolj potrpežljivi boste seveda nagrajeni, če boste počakali na končno verzijo igre, ki bo vsebovala vso začrtano vsebino in bo igralno bolje uravnotežena. Inačica 1.0 sicer še ni tako blizu izida: Supergiant Games pravi, da bo program Early Access trajal vsaj do konca tega leta, zato bo polna verzija igre najbrž izšla enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime