Igra The Talos Principle 2 zna kmalu najaviti svoj prvi dodatek

Hrvaški studio Croteam je nase opozoril dve desetletji nazaj, ko se je rodil akcijski junak Serious Sam, ta pa je bil nekakšna moderna kopija franšize Duke Nukem. Bile so to zabavne streljačine, žal pa Croteam pri njih ni znal razviti igralne formule, zato se je stvar zapletla že z izdajo tretjega poglavja, ki je izšlo davnega leta 2011, nakar je minilo skoraj desetletje, preden je razvijalec izdal nov večji naslov. Že je bil Serious Sam 4 po mnenju mnogih še slabši od tretjega dela, zato so se pojavili strahovi, da se morda barka največjega balkanskega igričarskega studia počasi potaplja, vendar pa so bile te govorice prezgodnje.

Croteam se je namreč lani zbral skupaj in izdal drugi del ugankarske igre The Talos Principle, ki se je prvič pojavila leta 2014 in takrat hitro očarala kritike in same igralce. Za drugi del je marsikdo gojil veliko upanja, a vmes so se prikradli občutki skepse, saj Croteam zaradi svojih zadnjih dveh projektov ni komandiral takšnega spoštovanja kot nekdaj. A glej ga zlomka, The Talos Principle 2 je izpolnil pričakovanja, nadgradil prijeme originala in zraven predstavil še fantastično grafično podobo, vse skupaj pa je pokazalo tudi dobre rezultate na blagajnah.

Dobrega pol leta kasneje nas je začel Croteam na svojih kanalih družabnih omrežij dražiti z nečim, kar bi znala biti večja posodobitev ali pa prvi uradni dodatek. Na X-u so pokazali kratki video, ki ima zapisane besede o umirajočem starem svetu in rojstvu novega, prihaja pa tudi doba čudežev. Kaj točno to pomeni in če se morda v videu skrivajo še kakšni dodatni namigi zaenkrat ni znano, a dvomimo, da bi razvijalec kar naenkrat začel kazati neke enigmatične posnetke, če ne bi imel za bregom neko skorajšnjo najavo.

Dodatek za The Talos Principle 2 ne bi bil presenetljiv, saj je po enaki poti šel predhodnik, ki je izšel decembra 2014, nato je julija 2015 prejel svojo edini razširitev Road to Gehenna. Uradna najava dodatka se zna pripetiti že naslednji mesec ali pa morda že v juniju, saj tako Microsoft kot tudi Sony načrtujeta svoji lastni konferenci, ki bosta držali tudi predstavitvi iger zunanjih partnerjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime