Vin Diesel se vrača v franšizo Riddick in to preko četrtega filma Furya

Igralec Vin Diesel je najbolj znan po svoji vlogi tatinskega dirkača znotraj serije filmov Hitri in drzni, Marvelovi oboževalci pa ga poznajo kot redkobesednega Groota. Te vloge so gologlavemu igralcu prinesle tone denarja, a ta na skrivaj že več kot 20 let goji ljubezen do franšize Riddick in čeprav ta nikoli ni nabrala toliko slave kot kakšne druge večje znanstvenofantastične franšize, jo ima Diesel še vedno hudo rad in vsake toliko mu uspe prepričati kakšnega založnika, da v njo zlije nekaj denarcev za ustvarjanje novega poglavja.

Zgodba sledi avanturam pobeglega kaznjenca, ki je sicer tipični akcijski junak, le da lahko vidi v temi in se zna hudo dobro pretepati ter vihteti razna orožja prihodnosti. Riddicka smo prvič spoznali leta 2000 preko filma Pitch Black, ki ga mnogi še vedno označujejo za najboljšega v franšizi, saj je bila štorija dokaj preprosta in čeprav si je ta veliko sposodila od Osmega potnika, se je odkupila preko zanimivega dogajanja in dobre akcije.

Leta 2004 smo dobili nadaljevanje The Chronicles of Riddick, ki je imelo veliko večji proračun, vendar pa scenarij ni bil dorasel novi nalogi, zato je vse skupaj izpadlo dokaj medlo. V 2013 smo dobili tretji del, imenovan preprosto Riddick, ki pa spet gledalcev ni preveč očaral. Vmes smo dobili še dve presenetljivo dobri igri: The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay je bil naravnost odličen, medtem ko Assault on Dark Athena iz leta 2010, tako kot filmska nadaljevanja, ni izpolnil vsega svojega potenciala, je bila pa stvar vsaj grafično hudo impresivna.

Riddick bo zdaj ponovno oživel in to preko četrtega filma Furya, zgodba pa bo našega junaka vrnila na domači planet, ki je tik pred totalnim kolapsom. Njegovi bivši sosedi se spoprijemajo z novo nevarnostjo v obliki neznane pošasti in Riddick bo moral znova posoditi svoje talente za deratizacijo vesoljskega mrčesa.

Snemanje se bo pričelo letos avgusta, Diesel in njegova produkcijska hiša One Race Films pa bodo obiskali Nemčijo, Španijo in Združeno kraljestvo. Film bo režiral David Twohy, ki se je v tej vlogi preizkusil že v prejšnjem filmu, izid pa bomo najverjetneje dočakali enkrat v 2025.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime