Imate slab mesec časa, da brezplačno preigrate skoraj vse dodatke igre Destiny 2

Razvijalec Bungie ter njegova igra Destiny 2 igralce zabavata že debelih sedem let in do nedavnega se je zdelo, da je ta naslov večen in nezmožen izgubiti zvesto bazo igralcev. A tudi Bungie ni nesmrten in po partnerstvu s Sonyjem je zaradi slabih prodajnih rezultatov zadnjega dodatka kar nekaj ljudi v njegovih pisarnah izgubilo službo, razvijalec pa je nato tudi prestavil izid prihajajočega dodatka The Final Shape na junij 2024, od tega datuma pa nas zdaj loči samo še en slab mesec.

Sony in Bungie sta se tako odločila spočeti novo promocijo, ki bi v igranje privabila čim več starih in novih špilavcev, ti pa bi bili nato morda bolj voljni odšteti evre za prihajajočo ekspanzijo, vmes pa bi znali dokupiti kakšno mikrotransakcijo. Zato je bil včeraj najavljen program Expansion Open Access, ki vsem igralcem, tako tistim na konzolah, kot tudi na PC-ju, omogoči brezplačno preigravanje skoraj vseh do sedaj izdanih dodatkov, a le za obdobje slabega meseca.

V praksi to pomeni, da lahko že ta hip skočite na Steam, si prenesete brezplačno kopijo osnovne igre Destiny 2, nakar boste znotraj igrinega menija odkrili, da so skoraj vsi večji dodatki odklenjeni za brezplačno preigravanje. Sem notri je vštet dodatek Shadowkeep iz leta 2019, Beyond Light iz 2020 in The Witch Queen, ki nas je pozdravil v 2022, skupno z vsebino preteklih štirih sezon. Naročniki na servis PlayStation Plus lahko na konzolah PlayStation 4 in 5 celo poprimejo za zadnji dodatek Lightfall, tako da imajo na razpolago res širok katalog vsebine, ki ga bodo lahko po dolgem in počez brezplačno lahko preigrali le tisti, ki bodo dnevno v igranje vložili vsaj nekaj ur. Sony je na svojem blogu spisal kratki vodič, ki novim igralcem poenostavi prvo srečanje z igro in vso odklenjeno vsebino.

Promocija bo tekla vse do 3. junija, nakar bo dan kasneje izšel dodatek The Final Shape, ki je za Bungie zelo pomemben. Lani se je namreč pojavilo poročilo, da so prednaročila za The Final Shape zelo slaba in da je vodstvo povsem zgrešilo finančne cilje, saj je dobiček upadel za kar 45 %. To niso slabe novice samo za Bungie, ampak tudi za Sony, ki je v 2022 za ta studio odštel 3,6 milijarde dolarjev. Govorice pravijo, da naj bi v pogodbi bila zapisana klavzula, ki ob neizpolnjevanju določenih finančnih ciljev Sonyju da moč, da nad razvijalcem dobi popoln nadzor in nato sam odloča o njegovih prihodnosti. Bungie bi se temu seveda rad izognil in zna biti, da je The Final Shape njihovo zadnje upanje za nadaljnje, vsaj delno, neodvisno delovanje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime