Film Twisters dobil nov napovednik

Leta 1996 je marsikak Slovenec v kinu debelo gledal in trepetal, saj preprosto ni mogel verjeti, da stvari, ki jih vidi v filmu Twister, zares obstajajo in da se nekateri Američani dejansko morajo vsake toliko soočiti z dejstvom, da nad njih prihaja uničujoč vrtinec pred katerim se lahko zgolj skrijejo v klet in upajo na najboljše.

Skoraj 30 let kasneje so tornadi še vedno zastrašujoči, a Slovencem niso več takšni neznanci: lani poleti se je med tistimi groznimi nevihtami tudi na naših tleh pojavil eden in čeprav je ta samo za nekaj sekund pobožal tla, je bilo že to dovolj za razkrito streho.

Tale naš tornado pa je bil prava glista v primerjavi s tistimi, ki ravno te dni množično strašijo po ZDA, na novo pa jih bo poskušal predstaviti film Twisters, ki bo nekakšno nadaljevanje originala, čeprav ne direktno, saj se bo odvijal zgolj v istem “vesolju”, spremljali pa bomo dogodivščine povsem nove zasedbe likov.

Glavno vlogo Kate Cooper bo zasedla Daisy Edgar-Jones, igrala pa bo nekakšno znanstvenico, ki je bila včasih pridna preganjalka tornadov, ki je izgruntala revolucionarno formulo izničenja že rojenega vrtinca. Žal se ji je takrat nekaj zalomilo, zato je opustila ta nevarni hobi, a se od njega ne more povsem ločiti, nakar jo nazaj v zasledovanje privabi Tyler Owens (Glen Powell) – veteranski lovec na tornade, ki mu zaradi njegovih kavbojskih korenin nataknejo nadimek “Tornado Wrangler”.

Štorijalni teren je tako pripravljen za nore akcijske prizore, ki so v novem napovedniku videti kot tista prava formula poletne kino uspešnice. Poudarek bo seveda na tornadih, ki so bili že v originalnem filmu videti impresivni, zaradi izboljšane tehnologije posebnih učinkov pa so tule še bolj zastrašujoči. Po zraku bo frčalo praktično vse, v enem kadru vidimo združitev dveh vrtincev v en gromozanski tornado (sliši se neverjetno a to se je dejansko že zgodilo), tu je ognjena tromba (tudi to ni izmišljotina), veter pa je tako močan da ruši tudi stavbe – en kader nam nakaže besede “El Reno”, kar je ime resničnega mesta, ki ga je leta 2013 zadel najširši tornado v zgodovini merjenj – v širino je meril več kot 4 kilometre.

Twisters bo v kina prihrumel 19. julija, pred tem pa si je morda pametno ogledati tudi originalni film, saj bomo nanj v nadaljevanju zagotovo dobili kakšno referenco. Pri nas lahko tega pogledate na pretočnem servisu SkyShowTime.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime