DayZ dobiva nov dodatek Frostline

Preživetvena igra DayZ, ki je svoje življenje začela kot mod in se je kot takšna izkazala za tako popularno, da si je prislužila samostojno plačljivo izdajo, je zdaj na trgu že več kot 10 let, v tem času pa je prejela samo en dodatek Livonia, razvijalec Bohemia Interactive pa je včeraj napovedal novo razširitev Frostline.

Že iz imena vam je lahko jasno, da nas bo novi dodatek preselil nekam, kjer bo presneto mrzlo in nam po življenju ne bodo stregli samo zombiji in sovražni igralci, ampak tudi mraz. Morda bomo zaradi tega morali iskati zavetje in pri sebi vedno trogati surovine za ustvarjanje prenosnega kampa, a nič od tega ni bilo potrjeno. Dobili smo namreč samo kratki dražilnik, ki pokaže zasneženo, negostoljubno pokrajino, slike na Steamovi strani pa pokažejo nekaj nove divjadi in zasneženo gorovje.

Malce je sicer smešno, da so zombiji tule skorajda povsem zapostavljeni in če se nam v napovedniku pred ekran ne bi sprehodil en žalosten nemrtvi, potem bi lahko zadevo hitro lahko zamenjali za kakšen drug sorodni preživetveni naslov tipa The Long Dark. Zombiji so sicer v DayZ že od začetka bolj nadloga kot pa resnična nevarnost, Bohemia pa se je dolgo borila z njihovimi animacijami, saj so bile te presneto nerodne in še danes se vam lahko zgodi, da vas zombakelj udari kar čez steno.

Dodatek Frostline nam bo predstavil povsem novo mapo, ki bo v obseg merila kar 83 km² in sredi te zmrznjene pokrajine bomo našli edino večje mesto Sakhal. To bo naša glavna tarča, saj se bo v njej nahajala kopica mamljivega zaklada v obliki novega orožja in oklepa, ki ni poln rje, vendar se v njem ne bo pametno predolgo zadrževati. Tudi drugi igralci bodo namreč svoje cilje usmerili proti mestu in vsi od njih ne bodo sodelovalne nravi – nasprotno, nekaterim bo po godu to, da vas spremljajo od daleč preko daljnogleda in ravno ko boste nabrali dragocene surovine, bo v vašo čefaro priletel sovražni metek, čemur bo sledilo ropanje vašega trupla.

Frostline izide v zadnji četrtini 2024. Pred tem bo prejšnji dodatek Livonia postal brezplačen in bo vkomponiran v osnovno kampanjo, kar je nekaj igralcev že razjezilo, saj so ti za njega morali odšteti evre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime