Tale od zgoraj gledana finska avantura je videti dokaj zanimivo

Žanr pustolovščin je danes bolj kot ne mrtev in nove izdelke nam iz njega prinašajo samo manjši indie razvijalci, saj je večje studie in založnike močno strah, da bi se igralec med sprehajanjem po njihovem svetu malce zmedel in bi moral ob kakšni uganki dejansko malce razmišljati. Uganke so pri večjih igrah tam samo po naključju, pa še takrat nam ob minuti razmišljanja igra začne hitro ponujati tekstovne namige, v primeru God of War Ragnarok pa nam spremljevalci ves čas blebetajo o rešitvi, zato je v bistvu uganka brez pomena.

Igra Rauniot je videti bolj kot avantura starih dni, zato se bo treba zanesti na svoje lastno razmišljanje in logično sklepanje, hkrati pa se vzdržati pred instantnim skokom na splet po rešitev. Razvijalec Act Normal Games je skupaj spravil igralno izkušnjo, ki nas odpelje v raziskovanje post-apokaliptične okolice severne Finske, kar je vsekakor lokacija, ki je v igrah ne obiščemo pogosto – če kdaj sploh.

Tole je manjši indie naslov, zato od njega ni pričakovati grafike naslednje generacije, vendar Rauniot kljub temu ni videti slabo. Našega junakinjo nadzorujemo iz izometrične perspektive, svet te igre pa je naravnost brutalen, saj se je v njem leta 1974 pripetila naravna katastrofa, ki je človeštvo pahnila na rob izumrtja. Otroci se rojevajo mutirani in največkrat v onostranstvo že pri rojstvu skupaj potegnejo tudi svojo mamo, očetje pa se nato po svetu sprehajajo obupani in se velikokrat zatečejo v kanibalizem, saj je navadne hrane čedalje manj.

Rauniot vsebuje veliko ugank, tako da bo za njihovo razrešitev treba uporabiti nekaj logičnega razmišljanja, dobra novica pa je to, da rešitev ni vedno samo ena. Kakšno ključavnico bo lahko odklenili tako, da bomo najprej poiskali ključ, moč pa bo tudi stvar preprosto odstreliti, če bomo takrat imeli pri roji pištolo in za njo naboje.

Rauniot je izšel proti koncu aprila in si je na Steamu nabral že nekaj pozitivnih ocen. Razvijalec zanjo zahteva 17,49 €, kupiti pa jo je možno tudi preko GOG-a. Škoda, da podprti niso tudi kontrolerji, saj bi bila takšna stvar idealna za udobno preigravanje preko Steam Decka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime