Vam Baldur’s Gate 3 ni bil dovolj? Vse pretekle igre Lariana so trenutno močno znižane

Razvijalec Larian Studios je leto 2023 zaključil kot eno od najbolj prepoznavnih imen igričarske industrije in ta studio je nabral tako širok krog oboževalcev, da se lahko po mili volji odločijo za svoj naslednji projekt in ta ne bo Baldur’s Gate 4, ampak nekaj povsem drugega.

Baldur’s Gate 3 je tako ogromen RPG, da vam samo eno igranje sproti nanese več kot 100 ur, a ta čas lahko pošteno razširite, če se lotite ponovnega igranja na drugačni težavnosti, z drugim igralnim razredom, ki tekom igranja sprejema drugačne odločitve. Zagotovo pa obstajajo kakšni igralci, ki so vse te naloge že opravili in si želijo nečesa podobnega – tem lahko vedno priporočimo prejšnje naslove razvijalca Larian, ki so bili zasidrani predvsem v seriji Divinity.

Belgijski studio na tej seriji dela že vrsto let, vendar pa nikakor ni zmogel prodati dovolj kopij, da bi si zagotovil brezskrbno prihodnost. Leta 2014 je bil Larian že v poštenih finančnih škripcih, zato so poskušali še z enim projektom, ki so se ga lotili na malce drugačen način: denar za razvoj so nabrali preko kampanje na Kickstarterju, med razvojem pozorno poslušali želje igralcev, iz tega pa je na koncu nastala igra Divinity: Original Sin, ki se je končno izkazala za uspešnico, to pa lahko zdaj na Steamu pridobimo po močno znižani ceni 7,99 €.

Divinity: Original Sin vsebuje veliko idej, ki smo jih nato videli tudi v Baldur’s Gate 3, le da je bil tule seveda proračun manjši, štorija pa je manj resna in, roko na srce, preprosto tudi manj zanimiva. Vendar je potezni boj že v tej izdaji odličen in Larian je tega v nadaljevanju Divinity: Original Sin 2 samo še nadgradil, obe igri pa ponujata tudi možnost sodelovalnega igranja. Tudi Original Sin 2 je močno znižan, saj ga lahko pridobite za samo 13,49 €. Najcenejša opcija je sicer skupek Divinity: Original Sin – The Source Saga, ki vam obe igri ponudi po ceni 15,03 €.

Popusti so se zgodili tudi na ostalih delih Divinity sage, čeprav so zgodnji deli malce starejši in znajo biti za nove igralce manj privlačni. Saga se je pričela že leta 2002 z igro Divine Divinity, ki trenutno stane 74 centov, drugi del Beyond Divinity pa je izšel leta 2004 in zase zahteva isto ceno. To sta bila še vedno RPG-ja, vendar pa sta igralno bolj spominjala na Diablo kot na tradicionalno igranje fantazijskih vlog s poteznim bojem. Larian je kasneje zopet spremenil igralno formulo in izdal igro Divinity 2, ki je skočila v tretjeosebni pogled in jo lahko zdaj izmaknete za 2,99 €.

Razprodaja Larianovih naslovov se zaključi že danes, 13. maja ob 19.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime