Assassin’s Creed Shadows dobil prvi napovednik in igra je videti vzpodbudno

Naslednji Assassin’s Creed je bil včeraj uradno razkrit in kakšnega večjega presenečenja ob gledanju napovednika nismo doživeli. Že dolgo pred tem smo namreč vedeli, da se bo Assassin’s Creed Shadows odvijal v starodavni japonski in da se bomo tokrat borili proti raznim samurajem in ninjam.

Včerajšnji napovednik je poleg lokacije dogajanja razkril tudi dva glavna junaka. Vlogo pretkane in tihe ninje bo zastopala Naoe, medtem ko bo samurajski oklep nataknil Yasuke.

Razkritje obeh protagonistov je pri nekaterih igralcih sprožilo pritožbe, da se je Ubisoft zopet izneveril zgodovini, saj je Yasuke temnopolt, medtem ko so bili samuraji takrat tradicionalno belci. Ampak temu ni čisto tako: zgodovina pravi, da je Yasuke res obstajal in je bil leta 1550 prvi temnopolti samuraj, čeprav se o njem in njegovem rojstvu ne ve veliko. Kot tak je idealen kandidat za videoigro, ki nam bo pri vsaki misiji na razpolago ponudila dva junaka, vsak od njiju pa se bo do cilja lahko prebil na svoj način.

Ubisoft je po napovedniku malce bolj jasno razložil igralno formulo Shadowsa in kako se bosta v njem znašla naša dva protagonista. Naoe v odprtem boju ni močna, zato se bo zanašala za skrivanje po sencah in hitre usmrtitve nasprotnika. Za razliko od prejšnjih modernih Assassin’s Creedov bo Shadows dejansko nekaj dal na prikrit dostop, saj nas bo pri igranju spremljal merilnik svetlobe, ki nam bo dal vedeti, kako dobro smo skriti, Naoe pa bo imela celo sposobnost daljinskega ugašanja virov svetlobe, določene razdalje pa bo lahko prečkala preko kavlja z vrvjo, kar ji bo odprlo nove poti naprej. Shadows naj bi bil celo tako napreden, da bodo vremenski pogoji vplivali na obnašanje sovražnih patrulj: če bo padal dež, se bodo stražarji skrili pod streho, a če bo padal sneg, se lahko na strehah pojavijo ledene sveče in naši neprevidni koraki znajo te zrušiti na tla, kar bo sovražnika opozorilo na našo lokacijo.

Yasuke bo po drugi strani skrivanje zavrgel in se raje lotil odprtega boja. To je navsezadnje tudi logično, saj se Yasuke naknadno ne bi mogel preveč dobro skrivati znotraj množic, saj bi bil zaradi svoje barve kože takoj prepoznaven. Poprijel bo torej raje za katano in temu bo sledila karnaža manjših in večjih nasprotnikov, tistim bolj zaščitenim pa bo preko spretnega mahanja najprej odbil oklep, preden se bo dokopal do slastnega mesa, ki ga je ta pred tem skrival. Takšnemu boju se bom sam raje izogibal, saj me bojevanje v igrah Assassin’s Creed Origins, Odyssey in Valhalla ni preveč navdušilo, zato bo Naoe, vsaj pri meni, glavna zvezda predstave.

Predčasno razkrit datum izida se je izkazal za pravilnega in Assassin’s Creed Shadows bo tako na prodajne police prispel 15. novembra in to za PC, PlayStation 5 ter Xbox Series X. Pozorne oči igralcev so že opazile, da naj bi Shadows zahteval neprestano povezavo na internet, vendar to še ni bilo uradno potrjeno. Igralni napovednik ni več daleč stran, saj bo založnik že 10. junija predstavil svojo lastno vsakoletno konferenco Ubisoft Forward, tam pa bo Shadows zagotovo igral centralno vlogo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime