Naš Assetto Corsa Competizione turnir pridobil rekordno udeležbo in nagrade!

Ljubitelji virtualnega cestnega dirkanja smo se pod eno streho zopet združili pretekli vikend, saj je na lovljenje ovinkov čakala igra Assetto Corsa Competizione, streho pa nam je gostoljubno ponudil partner Mimovrste, ki zdaj že drugo leto zapored izvaja tekmovalne dogodke Gaming terminal.

Dober glas očitno res seže v deveto vas, saj smo enak dogodek spočeli že lani, letos pa se je zaljubljencev v bencinske hlape kmalu nabralo toliko, da smo morali zvišati mejo tekmovalcev in na fizični lokaciji trgovine Mimovrste nas je obiskalo kar 35 igralcev, vsak od njih pa je bil pripravljen dokazati, da si zaslužijo lovoriko najboljšega Gaming terminal dirkača v 2024, kar ni samo laskav naslov, ampak je tudi dobičkonosen, saj smo podelili kar nekaj lepih nagrad med osem najboljših dirkačev.

mimovrste turnir
Igralci so lahko izbirali med dirkanjem izza televizorja ali ukrivljenega monitorja.

Zaradi razpona tekmovalcev smo tokrat pripravili štiri simulatorje, ki so bili sestavljeni iz računalnika Lenovo Legion, simulatorja UVI Racing PRO V2 ter paketa volana in pedalk Logitech G923. Igralci so se lahko usedli bodisi za ukrivljen monitor ali pa televizor, nakar so si na ušesa še poveznili slušalke in se spustili v divje preganjanje ovinkov, ki je bilo sestavljeno iz 10 minutah treninga, temu pa je nato sledilo še 10 minut merjenja najboljšega kroga proge Monza.

Na tekmovanje so prišli bolj resni in manj resni igralci, tako da je bil razpon časov velik, dirkač Primož M. pa je že dokaj zgodaj postavil čas 2:03:687, ki se je cele ure zdel praktično neulovljiv. Tekmovalci so se sicer temu času približali, a ga niso premagali. Primož se je tako že praktično veselil zmage, dokler čisto na koncu za volan ni sedel Jernej S., ki si je s časom 02:03:490 prislužil zlato kolajno, z bronom pa se je na koncu zadovoljil Gašper M., ki je tretje mesto zgrešil za pičlih 8 stotink.

Nagrade so bile prava poslastica in dejansko so partnerji prispevali več kot smo načrtovali. Vsak tekmovalec je domov odnesel darilno vrečkico, ki je odtehtala vplačano prijavnino, prvih osem pa je dobilo še nekaj dodatnih priboljškov. Bronasta medalja je s sabo prinesla tudi slušalke JBL Quantum 360p, srebrna pa miško Logitech G502X. Zmagovalec je domov odnesel čisto pravi PC in sicer gre za vrhunski Lenovo Legion T5, ki v sebi drži grafično kartico RTX 4070, kar pomeni, da ni priročen samo za dirkanje, ampak tudi igranje najnovejših in grafično najbolj intenzivnih iger.

mimovrste turnir
Prvi trije so bili s svojim izplenom več kot zadovoljni.

Poleg samega dirkanja so se tekmovalci tudi malce podružili, zunaj pa jim je stregel čisto pravi picopek, ki je vsakemu tekmovalcu dostavil mini pico – če je bil ta seveda željan potešiti lakoto. Prisotno je bilo tudi društvo 32nd Drift Squadron, ki je zunaj postavilo dva mična cestna dirkalnika, hkrati pa je bil tam prisoten napredni simulator Racing SIM Extreme.

mimovrste turnir

Kot vedno se moramo na tem mestu zahvaliti tudi partnerjem. Seveda je tu trgovina Mimovrste, ki je priskrbela prijeten prostor in nekaj nagrad, topla zahvala pa gre tudi v smer Logitecha, ki nas zdaj pridno spremlja že vrsto let. Ne smemo pozabiti tudi na Lenovo, ki je dodal glavno nagrado in na UVI, ki je s svojimi dirkalnimi simulatorji samo še dodal češnjico na vrh slastne dirkalne tortice.

Slike si lahko ogledate na naši uradni Facebook strani. Mi si bomo zdaj vzeli malce počitka, a se že kmalu vrnemo z naslednjim turnirjem – novosti zanj spremljajte na naši uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime