IGN včeraj kupil konkurenčne strani Eurogamer in Rock Paper Shotgun

Niso samo igričarski založniki tisti, ki v zadnjih letih na veliko kupujejo konkurenco, saj se je to zdaj začelo dogajati tudi na področju igričarskih novičarskih strani. Ziff Davis oziroma njegova divizija IGN je včeraj najavil odkup celotne branže Gamer Network, ki si lasti cel kup konkurenčnih igričarskih spletnih strani, kupčija pa je bila sklenjena za nerazkrito ceno.

IGN si zdaj lasti popularne spletne strani Eurogamer, Rock Paper Shotgun, GamesIndustry.biz, Dicebreaker in VG247. Hkrati je IGN pridobil delež strani Outside Xbox, Digital Foundry in Hookshot, ki ima pod sabo strani PushSquare, Nintendolife, Time Extension in PureXbox.

Takšni ogromni prevzemi konkurenčnih igričarskih strani so vsekakor nenavadni, a tako kot je to v navadi bilo pri prevzemih raznih založnikov, bodo tudi tule določene službe postale odveč in že so se začela odpuščanja – urednik GamesIndustry.biza je moral po 12 letih zapustiti svojo pisarno in zdaj išče drugo zaposlitev.

Ta prevzem je začel dišati po monopolu trga, vendar pa je trenutno raznoraznih igričarskih tujih strani toliko, da kakšna tožba verjetno ne bi obrodila sadov. Strani, ki se bavijo z gamingom, so sicer v zadnjih desetih letih morale opraviti korenite spremembe: med drugim jih je mnogo opustilo izdajanje tradicionalnih fizičnih revij in so se preselile povsem na digitalno pisanje, vendar pa je ob tem bilo treba izgruntati nov način služenja denarcev. Nekateri so preklopili na nadležne oglase, tisti najbolj popularni pa za branje večjih člankov zahtevajo naročnino. Vsi se na novo ero digitalnega novinarstva niso odrezali enako dobro, v teh težkih časih, ko se odpuščanja dogajajo na vseh plateh igričarske industrije, pa je za nekatere bila rešitev samo v odkupu iz strani večje ribe kot je IGN.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime