Witcher 3 dobil modderska orodja in nekdo je že v igro prenesel mapo prvega dela

9 let po izidu igra The Witcher 3: Wild Hunt končno dobiva modderska orodja, kar je malce bizarna poteza razvijalca CD Projekt RED. V bistvu še nikoli prej kakšen večji razvijalec ni dekado po izidu igre izdal orodje, ki bi bilo tam za ustvarjanje nove vsebine, poleg tega pa so Poljaki za svoje naslednje igre preskočili na pogon Unreal Engine 5, zato je malce čudno, da zdaj izgubljajo čas za podporo svojega prejšnjega lastnega pogona REDengine in za tega spočenjajo tudi daljše vodiče.

Vendar pa se podarjenemu Roachu ne gleda v zobe in pred nami je zdaj REDkit, razširjeno moddersko orodje za igro The Witcher 3, ki vsakemu omogoča ustvarjanje povsem nove vsebine. CDPR je sicer že leta 2015 izdal orodje Modkit, a to je bilo zmožno le predrugačenje že obstoječih stvari, ki se nahajajo v igri. REDkit je precej močnejši, saj lahko zdaj modderji v igro vnesejo povsem nove lokacije, pošasti, NPC-je in za njih spišejo samosvoje zgodbe in CD Projekt RED očitno upa, da bo zaradi tega The Witcher 3 postal nekakšen novi Skyrim in bo še vsaj desetletje prejemal novo vsebino iz strani igralcev.

Samo nekaj ur po izidu je eden izmed teh že ustvaril prvi takšen mod. Modder AngryCatster je na spletno stran NexusMods zanimiv mod, ki v pogon tretjega dela vnese mapo igre The Witcher 1. AngryCatster sam priznava, da ima mod še veliko težav, saj so nekatere teksture nepravilne in da obstajajo težave z geometrijo, a vseeno je hudo zanimivo videti, kako se mapa prvega dela obnese v bolj modernem pogonu, saj Geralt lahko stopnjo prečka nemoteno in ob njegovem plezanju čez prepreke se mi je utrnila solzica. Igralci prvega Witcherja boste znali povedati, koliko časa ste izgubili med prečkanjem sveta, saj je bil Geralt tam tako okoren, da ni bil zmožen preplezati niti najmanjše ovire, kar je občutno podaljšalo potovanja – še posebej ob stranskih nalogah.

The Witcher 1 bo sicer dobil svojo uradno predelavo. Na njej dela poljski studio Fool’s Theory, CD Projekt RED pa bo deloval kot podporni studio. A na ta projekt bo treba še dolgo čakati, saj ima napovedan izid za naslednjim uradnim delom The Witcher franšize, ki trenutno nosi ime Project Polaris in je od izida oddaljen vsaj še leto ali dve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime