Cooler Master zdaj prodaja raznobarvne termalne paste

Inženirji podjetja Cooler Master razmišljajo o spremembah izdelkov, ki meni osebno niso niti padle na pamet. Nekdo se je namreč znotraj laboratorijev spomnil, da bi bilo morda dobro narediti kaj na področju termalnih past, ki že od začetka PC komponent prihajajo zgolj v beli barvi. Tega rasizma je zdaj konec, saj je Cooler Master predstavil novo serijo termalnih past CryoFuze 5 in ta bo s sabo prinesla šest samosvojih barvnih odtenkov te dragocene paste.

V bistvu je Cooler Master barvno shemo termalnih past v preteklosti že zamenjal s predstavitvijo znamke CryoFuze Violet, ki jo lahko občudujemo v vijolični barvi, stvar pa se je očitno dovolj prijela, da bomo zdaj ugledali tudi črno, belo, rumeno, modro, rdečo in zeleno verzijo. Podjetje pravi, da bodo vse te barve operirale med razponom temperatur od -50°C do 240°C, ocena toplotne prevodnosti pa znaša 12,6W/mK.

Barvna shema termalnih past je sicer zgolj marketinška poteza, saj pri sestavljanju komponent ne igra nobene vloge. Pravilno naneseno pasto bomo videli zgolj takrat, ko jo bomo nanašali, nakar se čez njo natakne hladilnik in pasto ter njeno barvno boste ugledali zgolj takrat, ko bo prišel čas za njeno zamenjavo – razen če boste na procesor nanesli celo lopato paste, ki bo nato kapljala po vaših komponentah in vam okvarila cel sistem.

A za marketing in oglaševanje je CryoFuze 5 več kot priročen. Pasta je bila najprej najavljena preko kitajske strani, Google prevajalnik pa je izdal preveden pojem, da bo tale izdelek konkurenčen na trgu umetne inteligence. Mnogi so se zato začeli spraševati, kaj točno je Cooler Master s tem mislil in če morda res dobimo nekakšno termalno pasto, ki jo bodo poganjali algoritmi umetne inteligence. Stvar se je tako razširila, da je moralo podjetje na svojem uradnem profilu X-a zapisati izjavo, da umetnopametna termalna pasta ne obstaja in da je vse skupaj samo rezultat napačno prevedene strani.

A neroden prevod je obrodil sadove in zdaj se pogovarjamo o tej raznobarvni termalni pasti, ki pa je bila za zdaj najavljena samo za azijski trg.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime