Očitno bomo za očala PS VR2 na PC-ju potrebovali poseben adapter

Sony je dva meseca nazaj vse navdušence nad VR tehnologijo presenetil z najavo, da so začeli s testiranjem prehoda svoje naprave PS VR2 na PC trg, kar bi ta očala naredilo privlačna veliko širšemu krogu ljudi. VR očala so že tako ali tako dokaj nišna stvar in če to nato omogočiš samo tistim, ki uporabljajo in si lastijo konzolo PlayStation 5, lahko kvečjemu pričakuješ slabšo prodajo in polna skladišča nerazprodanih naprav.

Nekaj takšnega se je zgodilo v primeru PS VR2 očal in čeprav so se ta prodala bolje od predhodnika, je Sony vseeno pričakoval boljše finančne rezultate. Podpora za PC bi zagotovo dvignila prodajo, saj tam kakšne resne množične konkurence ni: Valve Index je zdaj že pošteno star in igralci zato raje kupujejo Metina očala Quest 2 in 3, PS VR2 pa ponuja kvalitetno izdelana očala z OLED zasloni, visokim osveževanjem, tehnologijo sledenja oči in naprednimi karakteristikami, kot so realistične vibracije kontrolerjev in samih očal.

In morda je uradni prehod na PC bližji, kot pa pričakujemo, čeprav brez dodatnih stroškov najbrž ne bo šlo. Pozorne oči spletne strani UploadVR so namreč opazile, da je Sony v Južni Koreji za PS VR2 certificiral prav poseben adapter, ki bi omogočil uporabo teh očal tudi na računalnikih. Informacije, kako točno bo videti ta pretvornik in koliko bo stal zaenkrat ni in čeprav se morda sliši malce nerodno, da bomo za uporabo teh očal prisiljeni v nabavo dodatnega adapterja, je po drugi strani takšen korak pri tej napravi nujen.

PS VR2 za povezavo na PlayStation 5 uporablja priklop USB-C, ta pa preko enega kabla pretaka USB3 podatke, 12 V napajanje in podatke slike, ki bi jih navadno priklopili preko DisplayPorta. Na računalnikih bi morali takšno stvar vtakniti v grafično kartico, vendar pa so takšen USB-C vhod in tehnologijo VirtualLink nudile samo nekatere grafične kartice serije Nvidia RTX 2000 in AMD RX 6000, ki pa so zdaj že pošteno zastarane. Da bi PS VR2 dobil večjo kompatibilnost z modernimi sistemi je moral Sony ustvariti ločen adapter, ki ga bomo najverjetneje priklopili na prosti DP vhod naše grafične kartice.

Uradno razkritje naprave se zna zgoditi kmalu – Sony ima za nocoj ob polnoči napovedano novo konferenco State of Play, kjer bi kakšna beseda znala zaiti ravno na to temo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime