Predelava igre Silent Hill 2 v novem napovedniku zakoliči tudi datum izida

23 let mineva odkar smo dobili eno od najbolj globokih videoiger vseh časov in zdaj je napočil skrajni čas, da to klasiko podoživi povsem nova generacija igralcev. Govora je seveda o kultni igri Silent Hill 2 – psihološki grozljivki, ki je v mesto Silent Hill poslala protagonista Jamesa Sunderlanda, saj je ta dobil pismo svoje umrle žene, ki ga je povabila v njun “poseben kotiček”.

James nato hitro spozna, da zamegljeno mesto skriva cel kup nevarnosti, a te se v bistvu odražajo v obliki njegovih notranjih demonov. Da pot do njegove žene ne bo lahka oziroma včasih sploh ne bo imela smisla, nakaže že prvo srečanje z drugo živečo osebo, ki se zgodi na pokopališču, tam pa naletimo na dokaj zmedeno žensko Angelo, ki nas opozori, da naj se raje obrnemo stran, saj v mestu ne bomo naleteli na našo odrešitev. A naš James je nad življenjem že obupal, zato mu je v bistvu vseeno, kaj se z njim zgodi, pripravljen pa je skočiti tudi v brezno norosti, če obstaja vsaj neka možnost, da bo v njem zopet še enkrat srečal svojo ženo Mary.

Konami nam je za vse to na včerajšnji predstavitvi pripravil nov napovednik in moram reči, da sem nad novo oblikovano Angelo kar malce presenečen. Ob igranju originala sem namreč dobil vtis, da je ženska stara vsaj okoli 30, a resnica je, da jih je že takrat štela vsega 19, kar je bolj skladno z vizualno podobo nove Angele v predelavi.

Napovednik nam predstavi še nekaj bojevanja, ki je še vedno videti dokaj nerodno in v bistvu je veliko boljši vtis pustil ločen prikaz igranja, ki v obseg meri dobrih 13 minut. Tretjeosebna kamera izpade veliko bolj priročno in to ne samo na račun boja, ampak tudi raziskovanja. Raziskovalec Bloober Team je veliko pozornosti vložil v kreiranje izdatno podrobne okolice in po včerajšnji predstavitvi imam za tale projekt veliko bolj optimistične misli.

Silent Hill 2 izide 8. oktobra za PC in konzolo PlayStation 5. Prednaročila se zdaj že sprejemajo in tisti najbolj neučakani si lahko za 79,99 € privoščite Deluxe verzijo igre, ki vam prinese tudi možnost igranja dva dni pred splošnim izidom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime