Sony prvič pokazal svoj naslednji večigralski projekt Concord

Sony je pri spremembi svoje finančne strategije že pred časom najavil, da se bo bolj osredotočil na večigralske zadeve, saj te prinašajo vir dobička, ki ga še niso dobro izkoristili. Ravno zaradi tega so pod svoje okrilje pridobili spoštovanega razvijalca Bungieja, nakar so odobrili delo na celemu kupu projektov, a igričarji niso ravno verjeli, da se jim bo ta strategija izplačala. Nakar je igra Helldivers 2 postala tako velika uspešnica, da so se ti dvomi hitro razblinili, Sony pa je včeraj že napovedal novi projekt, imenovan Concord.

Gre za večigralsko skupinsko streljačino v kateri se bomo spopadali v načinu 5v5 in to v nekakšnem znanstveno-fantastičnem okolišu, kjer je akcija sparjena z Marvelovsko komedijo. Zato niti ni naključje, da je Concord že ob prvem ugledanem kadru hudo podoben Varuhom galaksije, le da nas bodo tule spremljali povsem sveži heroji izpod najemniške skupine Freeguners.

Raznolika posadka se zadržuje na vesoljski ladji Northstar, nakar se spopadejo z drugimi najemniškimi skupinami, ti arenski obračuni pa so dokaj podobni igri Overwatch. Na razpolago nam bo 16 različnih herojev, vsak od teh pa bo imel svoje moči in bo moral te izkoristiti za dobro delovanje ekipe. Tu so hitri napadalci in tanki, naokoli se meče sposobnosti, ki lahko ustvarijo goreč zid ali pa nasprotnika upočasnijo, eksplozije pa nas bodo spremljale na vsakem koraku. Concord je poseben tudi v tem pogledu, da imajo nastopajoči neverjetno dobro animirane mimike obrazov – to velja predvsem tiste, ki imajo humanoidno obliko.

Na igri Concord dela razvijalec Firewalk Studios, ta pa namerava za igro julija spočeti prvo beta testiranje, končni izid pa je planiran za 23. avgust. Na ta dan bo igra izšla istočasno na PC-ju in konzoli PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime